1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Volvo Adana Bayisi Otokoç özerklik mi ilan etti?
Volvo Adana Bayisi Otokoç özerklik mi ilan etti?

Volvo Adana Bayisi Otokoç özerklik mi ilan etti?

Kaparo veren iş adamı E.B gördüğü muamele karşısında isyan etti, mağduriyetini yargıya taşıyacağını açıkladı.

A+A-

Adana’da Volvo marka sıfır araçların satış yetkisini elinde bulunduran Otokoç Volvo Adana Bayisi, kendisinden araç almak isteyen, aktif olarak 2 adet Volvo marka araca sahip olan ve 3'üncü aracını yine Volvo'dan almak isteyen iş adamı E.B’ye anayasa ve kanunları hiçe sayarak çeşitli şartlar öne sürdü. İş adamı E.B’nin eşine almak istediği XC-40 model aracı almak için 35 bin TL kaparo göndermesi sonrasında ilgili bayinin istekleri iş adamını çileden çıkarttı.

ALDIKTAN SONRA 6 AY SATAMAZSIN

Bayinin iş adamına ilk önce Volvo marka araç alan birisinin 6 ay boyunca aldığı aracı satamayacağını ve bu konuda taahhüt imzalaması gerektiğini bildirmesi iş adamının yaşadığı ilk şok oldu. E.B Volvo bayisine dönerek, “Benim 6 ay içerisinde aracı başka birine sattığımı nereden bileceksiniz? Sadece devlet kurumlarında olması gereken alım – satım bilgilerini yasal olmayan yollardan ele mi geçiriyorsunuz?” tepkisi sonrasında Adana Volvo Bayisi Otokoç geri adım attı.

ALDIĞINIZ ARAÇ İLAN SİTESİNDE GÖRÜNÜYOR, SATIŞI İPTAL ETTİK

Bayinin kaprisleri devam ederken, yeni bir kriz yaratmaları bardağı taşıran son damla oldu. İş adamı E.B’yi arayan Otokoç satış yetkilisi, ilan sitesinde XC-40 modelinin satışta olduğunu bu nedenle satışın iptal edildiğini iletti. İş adamı E.B, ilgili satıcıya dönerek, sanal ortamda yapılan bir duyurunun kendi aracıyla ne alakası olduğunu, ifade edilen satış ilanında araç resminin bulunmadığını, internet ortamında binlerce aracın ilana konulduğunu ve bahse konu ilandaki araçla kendisinin plaka, ruhsat ve şase numarası bakımından ilişkilendirilemeyeceğinden dolayı Otokoç’a mağduriyet yaratmamaları gerektiğini söyledi. Ancak Otokoç kaparonun iade edileceğini söyleyerek hizmet memnuniyeti kapılarını iş adamına kapattı.

ARACA ZAM MI GELDİ? OTOKOÇUN YAPTIKLARIN VOLVO GENEL MERKEZİN HABERİ VAR MI?

Türkiye’de yürürlükte olan anayasa ve kanunlara aykırı davranarak hareket eden Adana Otokoç, başka bir ülkenin yasalarını mı uygulamaya çalışıyor?  Otomotiv sektöründe yaşanan çip krizi nedeniyle bazı araçların temininde sıkıntı yaşanması üzerinden müşterilere dayatılan yasadışı maddelerle alakalı Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve ilgili bakanlıklara bağlı bağımsız kuruluşların soruşturma açması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.