1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. "Yeğenim Bilge ve Mehmet Turgut muradına erdi!"
"Yeğenim Bilge ve Mehmet Turgut muradına erdi!"

"Yeğenim Bilge ve Mehmet Turgut muradına erdi!"

Bir Düğünün Düşündürdükleri

A+A-

Aslen Batman Eşrafından Anadolu Mahallesinin Eski muhtarlarından Osman TURGUT’un oğlu Mehmet TURGUT, Mert Ailesinin Prensesi Bilge MERT ile bekarlığın sultanlığına veda ederek evliliğin mutluluğuna ilk adımlarını attılar…

BİLGE MERT: 

90’lı yıllar…
Rahmetli Babam Süleyman MERT Hayatta. Biz aylık periyodik Kur’an Dersleri yapıyoruz. sınır, sınıf, saldırı, savaş konusunda son derece duyarlıyız. Haksızlıklara, yolsuzluklara, her türlü zulme sömürüye karşıyız. İşte tamda o yıllarda Ankara’da Kuruluşunda ilk altı kişiden birisi olduğum, İstanbul’dan Dücane CÜNDİOĞLU, Hatay’dan Yaşar SOYALAN, Ankaradan Hüseyin Avni METİN, Mehmet Akif ERSİN, Adana’dan Lütfi ALTINSU ve Bendeniz Yüksel MERT’in kurucusu olduğumuz “Bilgi Sosyal Araştırmalar VAKFI” nın kuruluş toplantısındayız. İşte tam bu süreçte kardeşim Nizami MERT’in nurtopu gibi bir kızı dünyaya geldi. Vakfın adından esinlenerek adını BİLGE koyduk. Daha dün gibi. İşte O BİLGE’nİn düğünündeyiz. 

BİZİ KİMSE AYIRAMAZ
 
Yine yıllar önce bacımız Elif’e Adıyaman Kahta’dan bir genç talip oldu. Irkçı düşüncelerimizi Kur’an potasında terbiye eden babam ve ben tereddütsüz EVET dedik. Ailenin diğer üyeleri biraz tereddüt ettiler. Ama şimdi bizden daha samimiler.. Sonra biz biricik kızımız Zişan’ı Harran’lı bir aileye gelin ettik. Damadım dünyalar iyisi. Allah mutluluklarını DAİMİ eylesin. Şimdi de  kıymetli yiğenim Bilge Hanım Batmanlı bir aileye gelin oldu. Evlilik demek, farklı kültür ve karekterlerin bir arada fedakarca barış içinde yaşa(t)maları demektir. Özetin özeti diyorum Kİ “biz KOCAMAN BİR AİLEYİZ. Bizi kimse ayıramaz.”

MUTLULUKLAR DİLİYORUM

Bu bağlamda ailemize karışan, aileleriyle dost, kardeş akraba olduğumuz Turgut Ailesinin Prensi Mehmet TURGUT Bey ve Kıymetli Yiğenim Bilge’ye sağlıklı, mutlu ve çocuklu bir gelecek diliyorum. 

SEVGİLERİMLE…

Mertçe Haber

Adana/TÜRKİYE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.