1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Yüreğir Devlet Hastanesi nihayet yapılıyor
Yüreğir Devlet Hastanesi nihayet yapılıyor

Yüreğir Devlet Hastanesi nihayet yapılıyor

1896'dan 2013 yılına kadar hizmet veren, depremde hasar görmesi sonrasında yıkılan Adana Devlet Hastanesi yerine 100 yataklı Güney Yüreğir Devlet Hastanesi'nin yapım ihalesi 26 Kasım'da yapılacak.

A+A-

1896’dan 2013 yılına kadar Adana’nın yanı sıra bölgeye sağlık hizmeti sunan ve depremde hasar gördüğü için yıkılan Adana Devlet Hastanesi yerine 100 Yataklı Güney Yüreğir Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesi 26 Kasım’da gerçekleştirilecek.

2018 yılına gelindiğinde Adana eski Valisi Mahmut Demirtaş ve dönemin TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından yapılan açıklamalarda 2013 yılında yıkılan hastanenin 2018 yılı sonunda yapılacağı açıklanmıştı.

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, 1896'dan 2013 yılına kadar Adana'nın yanı sıra bölgeye sağlık hizmeti sunan ve depremde hasar gördüğü için yıkılan Adana Devlet Hastanesi yerine yapılacak 100 Yataklı Güney Yüreğir Devlet Hastanesi'nin ihalesi 26 Kasım'da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yüreğir Devlet Hastanesi nihayet yapılıyor

Ay, merkez Yüreğir ilçesi, Seyhan Mahallesi'nde bulanan 20 bin metrekare alan üzerine yapımı planlanan hastane binasının oturum alanının 9 bin 155 metrekare, toplam kapalı alanının 25 bin 175 metrekare, bodrum, zemin ve artı 3 kat olarak planlandığını söyledi.

Hastanenin 97 yatak kapasiteli olacağını belirten Ay, "Hastanede 4 adet ameliyathane, 5 adet yeni doğan, 8 adet 1'inci basamak olmak üzere toplam 13 yoğun bakım yatağı, 28 poliklinik, 2 adet röntgen, 2 adet ultrason ve 1 adet bilgisayarlı tomografi ünitesi bulunacak" dedi.

Yüreğir Devlet Hastanesi nihayet yapılıyor

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.