1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yüreğir’de tüm denklemi değiştirecek hamle: Abdullah Torun Yeniden Refah’ın adayı oldu
Yüreğir’de tüm denklemi değiştirecek hamle: Abdullah Torun Yeniden Refah’ın adayı oldu

Yüreğir’de tüm denklemi değiştirecek hamle: Abdullah Torun Yeniden Refah’ın adayı oldu

2002-2007 AK Parti Adana milletvekili Abdullah Torun, 2014 yılında AK Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu.

A+A-

Cumhur İttifakı Adana'yı AK Parti'ye bırakması sonrasında AK Parti, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'i Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdi.

Kocaispir'in Yüreğir Belediye Başkan Adayı olmasıyla birlikte Yüreğir'de de adı uzun süre Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için konuşulan Adana İl Sağlık eski Müdürü Halil Nacar, AK Parti'nin Yüreğir Belediye Başkan adayı oldu.

CHP ise "kent uzlaşısı" formülüyle DEM Parti'nin de destekleyeceği Nurettin Tanış'ı aday gösterdi.

abdullah-torun-tehdit-olusturma-bizim-tarzimi-5867416-amp.jpg

ESAS HAMLE YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDEN GELDİ

Kucuksaat.com'un Yeniden Refah Partisi kulislerinden elde ettiği bilgilere göre; YRP Abdullah Torun'a Seyhan, Yüreğir ya da Adana Büyükşehir Belediyesi adaylığı için teklif götürdü. Abdullah Torun ise YRP'nin teklifine; seçimlere 40 gün kaldığını ve gidilmesi gereken yerlere yetişilemeyeceğini ifade ederek, kendi milletvekilliği döneminde hizmet anlamında en çok aktif olduğu yerin Yüreğir olduğunu belirterek Yüreğir'den aday olabileceğini deklare etti.

8652.jpg

TORUN'DAN "GÖNÜL RIZASI" ŞARTI

YRP kulislerinden edinilen bilgilere göre Abdullah Torun'un Yeniden Refah Partisi yetkililerine, Yeniden Refah Partisi'nin daha önce Yüreğir'de açıkladığı YRP adayı Atilla Baruğ'un rızası olmadan asla aday olmak istemediğini, Atilla Baruğ'un kendisi için adaylıktan çekilmekle kalmayıp kendisiyle omuz omuza mücadele etmesi ve gönül rızasını alması şartıyla teklifi kabul edebileceğini bildirdi. Torun'un YRP yetkilileriyle 4 saat süren görüşmede tek şart olarak "adayın gönül rızası" olması parti yetkilileri tarafından da sıcak karşılandı.

YRP yetkilieri Torun ile yaptığı görüşme sonrasında Yüreğir Belediye Başkan Adayı Atilla Baruğ ile görüşerek kendisini ikna ettikleri ve Baruğ'un da sahada Torun ile birlikte omuz omuza seçim çalışması gerçekleştireceği öğrenildi.

indir-003.jpeg

ABDULLAH TORUN'UN ADAYLIĞI AÇIKLANACAK, TORUN SAHAYA İNİYOR

Tüm pürüzlerin giderilmesi sonrasında YRP'nin yarın Abdullah Torun'un Yüreğir Belediye Başkan adaylığını resmen ilan edeceği ve Torun'un hafta içerisinde Yüreğir'e gelerek hızlı bir seçim startı vereceği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.