1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Yurttaş haberciliğinin dinamizmi ve gazeteciliğin birikimi buluştu…
Yurttaş haberciliğinin dinamizmi ve gazeteciliğin birikimi buluştu…

Yurttaş haberciliğinin dinamizmi ve gazeteciliğin birikimi buluştu…

Kaynağından, güvenilir haber için…

A+A-

dokuz8HABER; Gezi eylemlerinden bugüne yurttaşların ve gazetecilerin sansüre karşı haber alma-haber yapma hakkı için verdikleri mücadelenin hem bir ürünü, hem de bu mücadeleyi başarıya ulaştırabilmenin önemli bir aracı olarak doğmuştur.

#dokuz8HABER temel misyonuyla uyumlu olarak şu çalışmaları yürütür 

• Yerellerden, tüm Türkiye'ye ve uluslararası alana güvenilir haber akışı sağlamak;
• Türkiye çapında yurttaş habercilerine, gazetecilere ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik dijital medya odaklı eğitim programları hayata geçirmek;
• Toplumda ve medyada yaşanan dönüşüm sürecini anlamaya yönelik alan araştırmaları ve etkinlikler organize etmek ve bunları yayınlamak;
• Basın, ifade ve internet özgürlüğüne yönelik baskılara karşı verilen hak mücadelelerini  desteklemek.
#dokuz8HABER 
dokuz8HABER Türkiye'nin dört bir yanından 500’ün üzerinde yurttaş habercisi, 50’nin üzerinde yerel gazeteciden oluşan haber ağı ve twitter tabanlı anlık haber akışıyla öne çıkan bir medya platformudur.
dokuz8HABER yerel medya, veri haberciliği, video odaklı mobil habercilik ve web tv alanında da yayıncılık faaliyeti sürdürmektedir.
dokuz8HABER veri haberciliği alanında içerik üretmektedir ve bu alanda en fazla içerik üreten medya kuruluşlarındandır. 
dokuz8HABER dünyada giderek yaygınlaşan mobil habercilik (#mojo) alanında eğitimler vermekte ve içerik üretmektedir. 
dokuz8HABER 1 Kasım 2019 itibariyle haber odaklı podcast yayıncılığına başlayacaktır.
#dokuz8Eğitim 
dokuz8HABER güçlü bir haber ağı inşaa etme ve genel toplumsal kapasiteyi geliştirme hedefinin bir parçası olarak eğitim programları uygulamaktadır.
Bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Antalya, Samsun, Ordu gibi merkezlerde düzenlenen 50 eğitime 72 kentten 1400'e yakın yurttaş habercisi, yerel gazeteci ve pek çok alandan sosyal hareket, sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılmıştır. dokuz8HABER'in haber ağları bu eğitim programlarından beslenmektedir. 
#dokuz8Araştırma 
MEDARder/dokuz8HABER, medyada dijital dönüşüm sürecini anlama ihtiyacına bağlı olarak uluslararası saygın kurumlarla birlikte alan araştırmaları yapmaktadır.  
Bu çerçevede dokuz8HABER son dört yılda iki önemli araştırma ve 20'nin üzerinde çalıştay-forum hayata geçirmiştir.
dokuz8HABER bu çalışmalarını dokuz8 Medya Akademisi ve Kent Konseyleri destekli Yurttaş Medya Merkezleri Ağı'yla taçlandırmaya hazırlanmaktadır. 
#Seçim Yurttaş Haber Takip Ağları 
Seçimlerin medya yoluyla manipüle edilmesi çabalarına karşı seçim-sandık güvenliği platformlarıyla işbirliği halinde önemli bir rol üstlenen dokuz8HABER, ilk yayın hayatına başladığı 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerine kadar tüm seçimlerde #Seçim Haber Takip Ağları kurdu.
Yalan Habere karşı gerçeğin adresi
dokuz8HABER 24 Haziran 2018 seçimlerinde ülke çapında 1100 muhabirle haber takip çalışması yaptı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerindeyse işbirliği yaptığı yerel medya kuruluşlarıyla birlikte kritik kentlere kurulan haber merkezleri üzerinden yüzlerce muhabirle haber takip çalışması yapmıştır.
30'un üzerinde ülkeden medya kuruluşu seçimlerde dokuz8HABER'i kaynak kabul etti. 
Ancak en önemlisi bu iki seçimde dolaşıma giren toplam 69 yalan haberin hiç birisini yayınlamayan dokuz8HABER hızlı olduğu kadar güvenilir bir platform olduğunu da kanıtlamıştır.*
*Teyit.Org Seçim Raporları

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.