1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Zafer Günü, Gündoğdu ile Start Alıyor
Zafer Günü, Gündoğdu ile Start Alıyor

Zafer Günü, Gündoğdu ile Start Alıyor

Adana, işgalden kurtuluşunun 100. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Bu noktada 5 Ocak’ı önemseyip elini çabuk tutanların en önde geleni; Gündoğdu Vakfı..

A+A-

Gündoğdu Vakfı, aylar öncesinden ünlü fotoğraf sanatçısı Alperen Bilgili’nin Adana’nın tarihi ve doğal güzelliklerinden oluşan eşsiz fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından yayınlamaya başladı. 

Adana Valisi Süleyman Elban da, “5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu ile ilgili 100. yıl olması dolayısı ile ciddi bir çalışmamız var. İçinde üniversite, STK lar, tarihçiler olmak üzere büyük bir komitemiz var. Tarihçiler çok ciddi bilimsel çalışma yürütüyor  100-150 sayfalık bir kitap çıkarmalarını ve öğrencilerimize okullarda okutmak istiyoruz. Tarihi yapıların hepsinin tespitini istiyoruz. Adana nın o kahramanlığı Atatürk’ün de söylediği gibi ilham olmuştur ve bu hikayeyi hakkıyla doğru bir şekilde herkese anlatma çabasındayız” ifadelerini kullandı.

20211202-76325-bd333d7e784fab68eb12.jpeg

GÖKHAN GÜNDOĞDU: 100. YILIN HEYECANI  İÇİNDEYİZ

Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu ise  “Adana için büyük gayretler gösteren Valimiz Süleyman Elban, Kurtuluşun 100. Yılına çok hassasiyet gösteriyor,  Valimizin direktiflerinde bizde STK olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” ve heyecan içindeyiz” dedi.

Gündoğdu, gelinen son noktayı şöyle paylaştı: 

“245 gün önce heyecanla başlatmış olduğumuz Adana’nın İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılını Kutlama çalışmaları kapsamında (Alperen Bilgili’nin Gözünden Adana Fotoğrafları) paylaşımlarımızın sonuna geliyoruz. (Özgür, bereketli Adana için sen ne iyilik yapıyorsun?) sorusu adeta rehberimiz oldu.

İşte, büyük bir özveri ile hazırlığını yaptığımız Adana Fotografları Sergisi 17 Aralık 2021 - 20 Ocak 2022 tarihleri arasında Adana Arkeoloji Müzesinde sizlerle buluşuyor. 

Adana Valiliği himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı katkılarıyla Adana’nın Çukurova, Sarıçam, Seyhan, Yüreğir, Aladağ, Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli, Yumurtalık ilçelerinde öğrenim gören öğrenci arkadaşlarımız gelip sergimizi ziyaret edecekler. 

Ayrıca kalbinde Adana sevgisi taşıyan, doğaya aşık tüm vatandaşlarımızı 100. yılımızı kutlamaya sergimize davet ediyoruz.”

20211202-456824-30b9873991515fe1d870.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.