1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Zeydan Karalar: Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlanmalı
Zeydan Karalar: Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlanmalı

Zeydan Karalar: Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlanmalı

Karalar, TV 100'den Canan Altıntaş'a Devlet Bahçeli Köprüsü çalışmalarının son durumunu aktardı

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TV 100 ekranlarında Devlet Bahçeli Köprüsü'nün tamamlanması gerektiğini ve bunun için de destek beklediklerini açıkladı.

BORÇLANMA BÜTÇESİ KÖPRÜ İÇİN KULLANILMADI

Ben Seyhan Belediye Başkanı iken de Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesiydim. Dönemin büyükşehir belediye başkanının Devlet Bahçeli Köprüsü için 120 Milyon TL borçlanmasına onay verdik. Sonra o ihale iptal oldu. Ardından 220 Milyon TL borçlanma geldi, ona da onay verdik. Müteahhit 195 Milyon TL'lik iş yaptı fakat ödeme yapılmamış. Borçlanmadan gelen bütçe başka yere aktarılmış. 2019'da ben Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda o zaman ki ekonomik şartlardan dolayı fiyat artışı olduğu için hükümet müteahhitlere "zarar ettiğiniz işleri durdurabilirsiniz" dedi ve Devlet Bahçeli Köprüsü çalışmaları durdu.

ADANA'NIN TRAFİK YÜKÜNÜ ALACAK

Bu köprünün önemini bildiğimizi İçin bir çalışma yaptırdık 580 Milyon TL gibi bir rakam istediler. Aynı işlevi gören başka bir proje ile yaklaşık 300 milyon lira ile bu işin bitebileceğini gördük. Tam başlayacakken koronavirüs geldi başımıza. Dünya etkilendi, belediye işçilik ödeyemeyecek durumda. Köprünün üçte biri bitmiş, böyle de kalmış bir köprü. Karşıda şehir hastanesi var, balcalı var, ileride stadyum var. Bu köprü Adana'nın 3 ilçesini bağlayacak bunun haricinde kentin önemli trafik yükünü de alacak.

DESTEK GELİRSE 24 AYDA KÖPRÜ BİTER

Baraj seti tehlike arz ediyor. DSİ, 2 şeritli eski set köprüsünün Adana'nın trafik yükünü daha fazla kaldıramayacağını söylüyor. Koronavirüs olmasaydı Devlet Bahçeli Köprüsü çalışmalarını başlatmış olacaktık. Bize Ulaştırma Bakanlığı devralsın teklifi geldi, şahıs ve kurumların bizim için önemi yok. Önemli olan Adana'da önemli bir işin yapılmış ve bitirilmiş olmasıdır. Devlet Bahçeli Köprüsü'ne destek gelirse çalışmalar 24-30 ay gibi bir zaman aralığında tamamlanır. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.