1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Zeydan Karalar Tahrip edilen mezarlarla alakalı açıklama yaptı
Zeydan Karalar Tahrip edilen mezarlarla alakalı  açıklama yaptı

Zeydan Karalar Tahrip edilen mezarlarla alakalı açıklama yaptı

Adana'da, 15 Temmuz'da şehit olan polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un kabirlerinin de arasında bulunduğu 79 mezarın taşlarına zarar verildi.

A+A-

Adana'da, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un kabirlerinin de arasında bulunduğu 79 mezarın taşlarına zarar verildi.

 Merkez Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Şehitleri Ahmet ve Mehmet Oruç Kardeşler Mezarlığı'nda bulunan 79 kabrin taşları tahrip edildi. Olayın bildirilmesi üzerine polis ekipleri mezarlık ve çevresinde inceleme başlattı.

 

Yakınlarının mezarlarının tahrip edildiğini öğrenerek bölgeye gidenler arasındaki şehit polis memuru ikizlerin babası Ali Oruç, gazetecilere gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Vatanı ve bayrağı için canlarını feda eden şehitlerim Ahmet ve Mehmet'imi burada bile rahat bırakmıyor hainler. Allah'tan bulsunlar. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Bizler, 'Vatanı ve bayrağı için canını vermeye hazırız.' diyen insanlarız. Bu, şehitlere yapılacak bir şey mi?" dedi.

Polis ekiplerinin, 79 mezarın tahrip edildiği olayla ilgili araştırması sürüyor.

 

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da şehit mezarlarının daa olduğu mezarlık saldırısına şu sözlerle tepki gösterdi:

"15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Adanalı polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un mezar taşlarına yapılan saygısızlığı kınıyorum.

Tahribatın madde bağımlıları tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Ekiplerimiz mezar taşlarına hemen müdahale edip onarımı gerçekleştiriyor."
 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.