1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Zeydan Karalar'ın manifestosu...
Zeydan Karalar'ın manifestosu...

Zeydan Karalar'ın manifestosu...

Tanık Gazetesi yazarı Utku Sağılır'ın kaleminden...

A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz günlerde KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şubesi’nin genel kuruluna katıldı. Konuşması Türkiye’de demokrasi mücadelesi veren bireylere, kitlelere, kurumlara, kuruluşlara yönelik inanılmaz gerçekçi ve önemli tespitler içeriyordu. Etkileyici ve öğreticiydi.

Demokrasi mücadelesi veren güçlerin küçük fikir ayrılıklarına, ayrıntılara takılmadan birlikteliklerine devam etmesi gerektiğini, başarının yolunun bu olduğunu söyleyen Zeydan Karalar, “İnsan demokrasi ve hukuk diyenler kazanacak” dedi.

Zeydan Karalar umut, bilgi, tecrübe ve mesaj dolu bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bütün demokrasi güçleri bir arada olmalıdır” çağrısına mutlaka kulak verilmesi gerektiğini anlatan Başkan Zeydan Karalar’ın, “Demokrasi mücadelesi veren herkes ve her oluşum bir arada olabilmeli ve mücadele edebilmelidir. İnsan hakları diyen, adalet, demokrasi diyen biziz. İnsanların daha iyi şartlarda yaşaması için mücadele eden biziz. İnsanlığın ihtiyaçlarını savunan bizleriz ama biz Türkiye’yi yönetemiyoruz, biz dünyayı yönetemiyoruz. Bunda bir terslik var. Çok kuvvetli olduğumuz dönemlerde küçük ayrıntılara takılıp birbirimizle mücadele ettik. O gücü kaybettik ve bir daha elde edemiyoruz. O günleri hatırlayıp, geçmişten ders alarak, artık küçük ayrıntılara takılmadan, demokrasi güçlerinin birlikte olup, daha güçlü şekilde yoluna devam etmesi gerekir. Kazanımın çaresi ve yolu budur. İşte bizim de seçildiğimiz son seçimler bunu göstermiştir. Bunun Türkiye açısından ne kadar önemli olduğunu pratikte gördük. Böyle devam etmemiz, bunu sürdürmemiz gerek. Böyle devam ettirme iradesi hepimizde var. Bu umut verici. Ben insan hakları, demokrasi, hukuk diyen, insanlık için çalışan ve emekten yana olanların kazanacağına yürekten inanıyorum” mesajı,  bu ülkede demokrasi mücadelesi veren herkes için adeta bir manifesto ve yol haritası niteliği taşıyor.

Demokrasi mücadelesinde yaşanan en büyük sorunun; sorunlara asıl sahip çıkması gereken insanların, bu mücadeleyi yürekten ve çoğunluk sağlayarak verir hale getirilememesi olduğunu da kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Soruna asıl sahip çıkması gereken insanları, soruna sahip çıkacak hale getiremiyoruz. Soruna asıl sahip çıkması ve bu yolda mücadele etmesi gerekenler, söz konusu mücadeleyi vermezse başarılı olamayacağımızı bilmeliyiz” diyerek, insanların bilinçli ve demokrasi mücadelesi verebilir hale getirilmesinin hayati önemine vurgu yaptı.

Bana göre Başkan Zeydan Karalar’ın BES genel kurulunda verdiği bu mesajlar, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin formülü. Birlikte olunacak, bilinçlenilecek ve doğrudan, insan haklarından, hukuktan, demokrasiden yana olmaya devam edilecek.

Türkiye aydınlık bir geleceğe doğru yürümeye, Cumhuriyeti taşıyan çelikten sütunları yeniden inşa etmeye başladı. Bunu devam ettirmek ve Mustafa Kemal Atatürk’ün insanüstü çabayla inşa ettiği Cumhuriyeti yeniden kuruluş ayarlarına döndürmek için, demokrasi mücadelesini birlikte sürdürmek çok önemli.

Başkan Zeydan Karalar, her fırsatta “Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur” diyerek, formülün başlığını veriyordu. BES genel kurulunda ise formülün tamamını, bütün çıplaklığıyla ve güzelliğiyle açıkladı.

Kaynak: tanikgazetesi.net

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.