1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "17 yıldır tek başına ülkeyi yönetip sürekli muhalefeti suçluyorlar"
"17 yıldır tek başına ülkeyi yönetip sürekli muhalefeti suçluyorlar"

"17 yıldır tek başına ülkeyi yönetip sürekli muhalefeti suçluyorlar"

CHP Adana İl ve ilçe başkanları, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın CHP’yi hedef alan sözlerine sert tepki gösterdiler

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ile merkez ilçe başkanları  AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’yi kastederek “Buradan sana kemik çıkmaz” sözlerine tepki gösterdiler.  İl Başkanı Çelebi ve ilçe başkanları, “Bugün tarafsızlık yemini ederek Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AKP Genel Başkanının, Cumhuriyeti kurup, aydınlık bir medeniyet yolunda devrimleri gerçekleştiren, Türkiye’nin en köklü partisi CHP’ye yönelik bu sözleri hem Türkiye’nin kurucu partisine, hem de CHP’ye oy veren milyonlarca Atatürkçüye yönelik ağır bir hakarettir. Kabul edilemez. Sayın Erdoğan, bu sözleriyle sadece kendisine oy veren partililerinin Cumhurbaşkanı olduğunu göstermiştir” dedi.

“O MAKAMA YAKIŞMAYAN SÖZLER”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, Yüreğir İlçe Başkanı Mehmet Alyar ve Sarıçam İlçe Başkanı Veli Erez yaptıkları ortak açıklamada; AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın partisinin kampında eski AKP’li Bakan Faruk Çelik’in teklifiyle başlayan Cumhurbaşkanlığı seçim barajının düşürülmesi yönündeki tartışmaları değerlendirirken, Cumhurbaşkanlığı makamında oturan bir kişiye yakışmayan sözler kullandığını vurguladılar.

TARAFSIZLIK YEMİNİNİ HATIRLATTI

Cumhurbaşkanının göreve başlarken tarafsızlık yemini ettiğini anımsatan Çelebi ve ilçe başkanları, Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen kişinin ayırt etmeden tüm yurttaşları kucaklayan bir anlayış sergilemesi gerektiğini kaydetti.

“SADECE KENDİSİNE OY VERENLERİN CUMHURBAŞKANI OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Çelebi ve ilçe başkanları, “Bu makamda oturan AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın yeminine sadık kalmadığını görmek ülkemizin birliği, bütünlüğü adına oldukça üzücü, bir o kadar da endişe verici bir durum. CHP Kuvayı Milliye’nin devamı, Türkiye'nin kurucusu, Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştiren Atatürk'ün kurduğu partidir. CHP kurulduğu günden bu yana bu sorumlulukla Türkiye’nin çağdaş, aydınlık bir ülke olması için mücadele eden tek partidir. AKP Genel Başkanı; Atatürkçü, Cumhuriyet devrimlerine bağlı, Türkiye'yi aydınlık, çağdaş bir geleceğe taşımak için mücadele eden yurtsever CHP seçmenini hedef alan bu hakaretle sadece kendisine oy verenlerin Cumhurbaşkanı olduğunu ortaya koymuştur” diye konuştu.

“17 YILDIR TEK BAŞINA ÜLKEYİ YÖNETİP SÜREKLİ MUHALEFETİ SUÇLUYORLAR”

23 Haziran seçimleriyle birlikte Türkiye’de parlamenter rejimden tek adamlık rejimine geçildiğini anımsatan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ile ilçe başkanları Ahmet Dardağan, Remzi Ümit Atay, Mehmet Alyar ve Veli Erez, “Yeni rejimle TBMM işlevsiz, etkisiz hale getirilmiş, aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı resmen ve fiilen ülkedeki tek güç haline gelmiştir. 17 yıldır tek başına Türkiye’yi tek başına yöneten AKP ve Genel Başkanı, muhalif seslere kulağını tıkayıp, istediği her şeyi hiçbir engelle karşılaşmadan hayata geçirirken, sürekli olarak muhalefeti suçlamasını da anlamak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARI KAYBETME ENDİŞESİNİN ÜRÜNÜ
31 Martta gerçekleştirilen yerel seçimlerin Türkiye’de bir dönüm noktası olduğunu belirten İl Başkanı Çelebi ve ilçe başkanları, “Yerel seçimlerde CHP önderliğinde kurulan Millet İttifakı’nın elde ettiği başarı, halkımızın değişim arzusunun göstergesi olmuştur.  Özetle, AKP için yolu sonu görünmüştür.  Şiddetle reddettiğimiz bu hakaret içeren sözler, iktidarı kaybetme endişesinin bir ürünüdür. AKP Genel Başkanı ilk genel seçimlerde iktidara gelecek olan CHP’yi itibarsızlaştırmaya, kendi seçmenini konsolide etmeye çalışmıştır.  Ancak, demokrasiyle bağdaşmayan bu tür nafile çabalar sonucu değiştirmeyecek ve CHP önderliğinde halkın iktidarı yeniden kurulacaktır” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.