1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 5 yıl boyunca Tufanbeyli Belediyesi hiç denetlenmedi mi ?
5 yıl boyunca Tufanbeyli Belediyesi hiç denetlenmedi mi ?

5 yıl boyunca Tufanbeyli Belediyesi hiç denetlenmedi mi ?

Olmayan iftar-şehit yemekleri, Cumhurbaşkanı ziyaretinin ekonomik istismarı

A+A-

Tufanbeyli Belediyesi ile alakalı ortaya atılan iddialara, gazetecilik hassasiyeti ile kucuksaat.com olarak yer vermeye devam ediyoruz.

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ve belediye basın bürosu konu ile ilgili henüz bireysel ya da kurumsal bir açıklama yapmazken, iddialarla ilgili yeni bilgi ve belgeler de haber merkezimize ulaşmaya devam ediyor.

tufanbeyli-tablo.png

ALIMI YAPILAN KALEMLER GERÇKTEN ALINDI MI?
Haber merkezimize gönderilen, Tufanbeyli Belediyesi'nin 2014 yılından bugüne Remzi Ergü başkanlığında yapılan harcamaları gösteren belgede doğrudan temin ve ihale yoluyla yaptığı ürün/hizmet alımlarında yaşanan benzerlikler göze çarpıyor.

BİRER AİLESİ’NİN GÜCÜ NEREDEN GELİYOR?

'Tufanbeyli Belediyesi ayrıntılı hesap kartı' başlıklı tabloda, 'Birer' soyadı ve Öz Beta Firması dikkatlerden kaçmıyor.
 

'BİRER' AİLESİ' İLE TUFANBEYLİ BELEDİYESİ ARASINDAKİ GRİFT İLİŞKİ

Ayrıntılı hesap listesinde dikkat çeken Birer Ailesi mensuplarını araştırdığımızda ulaştığımız bilgilere göre aile saadeti ortaya çıkıyor.Zira Tufanbeyli gibi ekonomisi hayli sıkıntılı olan bu şirin ilçemizde , işlerin neredeyse tamamı  nasıl bir tesadüfse Birer soyadını taşıyan, Tufanbeyli Belediyesi yetkilisi Mehmet Ali Birer’in yakınlarına verilmiş.

ekran-alintisi-005.PNG

BİRER AİLESİ’NE MENSUP KİŞİLER KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Mehmet Ali Birer:Tufanbeyli Belediyesi Gerçekleştirme Memuru - İhale Komisyon Başkanı
Songül Birer: Tufanbeyli Belediyesi İhale Komisyon Başkanı Mehmet Ali Birer'in annesi
Ümit Birer: Mehmet Ali Birer'in oğlu

Birer Ailesi ve Tufanbeyli Belediyesi arasındaki grift ilişki bu kadarıyla da sınırlı kalmıyor. Listede tek LTD. ŞTİ. olarak iş alan Öz Beta firmasının sahibi, daha önce şahıs olarak ihale alan daha sonra şirket kuran Ümit Birer'in de Mehmet Ali Birer'in oğlu olduğu ortaya çıkıyor. 2014-2019 yılları arasında tespit edilebilen ihale ve doğrudan teminlerin neredeyse tamamı Birer Ailesi mensuplarının kurmuş olduğu şahıs firmaları ve şirketlere teslim edilmiş görünüyor.

Öte yandan listede bulunan bir çok harcama kaleminin gerçekte yapılmadığı iddia ediliyor. İftar ve şehitler için düzenlenen yemek masrafının Tufanbeyli esnafı tarafından karşılandığı, güreş ve hasat festivalinin hiç yapılmadığı, kızakla kayma ve kış oyunları festivalinin hiç organize edilmediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçe ziyareti masraflarını Enerjisa'nın karşıladığı iddia ediliyor.

Yine dikkat çeken bir diğer hususta ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ziyareti sebebiyle düzenlenen organizasyon için 58.526 TL ödeme yapılmış olması. Tarihe bakıldığında o dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu'nun muhtemelen seçim çalışmaları kapsamında bir ilçe ziyaretinden ibaret olan bir organizasyon nasıl bu denli yüksek bir faturaya neden olabiliyor? Sarıeroğlu'nun bu durumdan haberi var mıdır?


PEKİ BELEDİYE YETKİLİSİNİN YAKIN AKRABALARINA İHALE VERMESİNE YASALAR NE DİYOR?

4734 Sayılı Kanunun ilgili Maddesine göre İhaleye katılamayacak olanlar
​Madde 11- Aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar;
​c) İhaleyi yapan idarenin ihale yetkilisi kişileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler.
​d) İhaleyi yapan idarenin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar.
​e) (c) ve (d) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın  hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenleri yapılan İhalelere katılamaz dediği halde bütün hayali yapılan organizasyon ihalelerinin neden Belediyede çalışan ve üstelik ihale işlemlerini yürüten personelin ailesine ( ÖZBETA FİRMASI )verildiğinin açıklanmasını bekliyoruz. Bu konuya duyarsız kalmayan Adana valiliği ihalelerin şeffaf yapılmadığı, ihalede görev alan komisyon üyelerinin baskı altına alınarak ihaleleri istedikleri kişilere verdiği, Belediyede çalışan memurların yerine vasıfsız ve yetkisiz personellerden tarafından işlerin yürütüldüğü iddaları hakkında soruşturma başlatmıştır.

Kucuksaat.com olarak Tufanbeyli Belediyesi ve Başkan Remzi Ergü hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili yapılan haberlere, objektif habercilik ilkemiz gereğince Tufanbeyli Belediyesi ve Başkan Ergü'den gelecek her türlü basın açıklamasına yer vereceğimizi de buradan bildiriyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.