1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Açıkladığınız somut projeler Adana’ya, ATO’ya yakışır olsun"
"Açıkladığınız somut projeler Adana’ya, ATO’ya yakışır olsun"

"Açıkladığınız somut projeler Adana’ya, ATO’ya yakışır olsun"

Odalar seçime giderken Adana İşadamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya kaygılarını paylaştı

A+A-

Adana İşadamları Derneği ve Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya, kentte bugün yapılacak sanayi odası ve ticaret borsası seçimleriyle ilgili görüşlerini Twitter hesabından detaylı biçimde paylaştı.

Başkan Sakarya'nın görüşleri şöyle;

Adana’da bugün Sanayi Odası ve Ticaret Borsası seçimleri var. Adaylara başarılar diliyor, seçilecekleri ise şimdiden tebrik ediyorum. Her iki kurumda da sancısız bir seçim olacak gibi görünüyor. Gelecek hafta Cumartesi günü Adana Ticaret Odasının seçimleri olacak.

 

Adana Ticaret Odasının seçim süreci ne yazık ki Sanayi Odası ve Ticaret Borsası gibi sakin ve sancısız geçmiyor. Süreç sonlanana kadar da bu durum devam edecek gibi görünüyor. Bu süreçte beni rahatsız eden hususlar var. Bunları buraya tarihe not düşmek için yazacağım.

 

Adana yıllarca başı çeken STKların uyumsuzluğu ve birbirleri ile çekişmeleri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadı. Birlikte uyum icinde hareket etmeyen STKlar Adana’nın ivmesine olumsuz etki yaptı. Bu durum 2 dönem önce ATO,ASO,ATB ve AOSB başkanlarının değişmesi ile son buldu.

 

Bu dört kurum başkanı güzel bir birliktelik sergilediler ve Adana özlediği tabloya kavuştu. Ancak zaman icerisinde bu birliktelikte her nedense ;nedenleri baska bir dizide yazarim; sıkıntılar oldu. Bu sıkıntılar ve ardında yatan düşünce yapısı bugün ATO seçimlerini geriyor.

 

Gruplarda seçim çalışmaları oldukca gergin geciyor. İnsanlar taraf olmaya zorlanıyor, eşini, dostunu, iş ortağını kırmak durumunda kalıyor. Bir tarafa söz vermislere gönül konuyor hatta oy verilmezse ticareti kesmeye varan söylemlerde bulunuluyor.

 

İnsanlar istemedikleri bir durumun icerisine itiliyor. Baska bir STK baskan ve yoneticileri aktif bir sekilde ATO secimleri icin taraf olup calısma yapıyor. Bunu da acık bir sekilde beyan ediyor. Bu arada aynı STK secimlerinde bir kac grupta iki adaylı yaris varken aynı isimler..

 

ATO secimlerinde gosterdikleri tarafgirligi ve tavri kendi secimlerinde gostermiyor. Tek Aday olan Baskan ben bu adamla calısmak istiyorum siz bir durun demiyor. Ben bu tavırları yanlış buluyorum. Herkesin gonlunde bir arslan yatar. İsteyen istedigini destekler. Ancak…

 

Sevilen, saygı duyulan bir kanaat önderi oyunu vereceği kişiyi aciklamaktan öte bir aksiyon icinde olmamalı. Gelelim ATO baskanlik yarışına.

 

ATO’da şu anda 3 baskan adayı var görünüyor. Bu 3 baskan adayı da birbirinden kıymetli isimler. Deneyimli isimler. Bugün Hürriyet gazetesinde Erdal Fernergiz ağabeyimin yaptığı röportajların haberi üzerinden yazacaklarım var.

 

3 adayın da şahsi, ticari, sosyal durumları kendilerini ilgilendirir. Başkan olduktan sonra Adana’yı ilgilendirir o ayrı. 3 aday da gayet güzel kendisini ifade etmeye çalışmış. Ancak açıklamalara baktığımda ne yazık ki bazı adayların beyan ettikleri projeler…

 

Olması gereken ATO baskanı bakış acısı ve vizyonundan oldukca uzak. Son duzluge girmissiniz ya her hangi bir somut proje aciklamayin; meclis olustuktan sonra acıklarsınız sizi Baskan yapacak meclis uyelerine; ya da acikladiginiz somut projeler Adana’ya ATO’ya yakışır olsun.

 

Ben Ömer Faruk Sakarya olarak bir adayın Kız Yurdu yapma vizyonunun; hem de imece usulü ile; en buyuk projelerden biri olmasını üzülerek karşıladım. Diğer bir adayın ihtacatla ilgili proje sunup kabul gormemesi uzerine aday olması ve sundugu projeyi hayata gecirme arzusunu da yeterli bulmadım.

 

Tecrubeli isimlersiniz. Sundugunuz projeyi hayata gecirebilecek ya da gecirtebilecek gucunuz olmasi lazim. Bir proje bu kurumdan destek almadiysa baska bir kurumdan destek aldirmali ya da siz bir kurum kurmalisiniz. Bunu yapamiyorsaniz ATO zaten size yanlis  yer.

 

Baska bir aday ise tecrubesi ile proje aciklamaktan ziyade genel cerceve cizip, hazırladığı projelerle ilgili merak uyandırıp röportajı bitirmiş. Ancak şu hoşuma gitmedi değil. 1 dönem yapıp gençlere bırakacağım. İşte bu Adana’nın özledigi bakıs acısı.

 

Bunu ben yapabildim mi? Hayır. Çok yapmak istedim, üyelerim yaptırmadı. En azından ben bunu yapmaya çalıştım. Hep şunu savunurum, Gerek Belediyede, gerek millet vekilliginde gerekse odalarda 1 dönem icin yola cikan iyi is yapar. Neden mi?

 

Gelecek dönemi nasil kazanirima degil Bugüne ve bugünün ihtiyaclarına odaklanır. Kurumun, kentin ya da ülkenin geleceğini dizayn etmeye caba gosterir. Yerine birini yetiştirir. Yetiştirdiği olmazsa yerine gelecek kisiye bir vizyon, bir yol haritası koyar.

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Genclere şöyle seslenmis;

 

Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin,vatan sevgisinin,fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil,istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk,onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

 

Gençlerden korkmayın, önlerini açın, yanlarında yürüyün, arkalarında destek olun. “Bunu başımıza niye bela ediyorsun” demeyin. Yeni nesli tehlike olarak görmeyin. Kurumları temsil ediyorsunuz/ediyoruz. Sahipleri değiliz.

 

Vakit ayırıp düşünce ve gorüslerimi okuduğunuz icin tesekkur ediyorum. Umarım yaşanan secim surecleri Adanamiza hayırlı olur. Umarım bu surecler kırgınliklar, kuskunlukler olmadan sonuclanir.

 

ATO,ASO,ATB üçünün de başkanlığına kim gelirse gelsin Başkanımızdır. Adana için önlerinde yürüyüp ön almaya, yanlarında yürüyüp yoldaş olmaya, artlarında yürüyüp destek olmaya her zaman hazırız ve söz veriyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.