1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Adana Bilfen Okulları da yıkıldı: Peki yerine ne yapılacak?
Adana Bilfen Okulları da yıkıldı: Peki yerine ne yapılacak?

Adana Bilfen Okulları da yıkıldı: Peki yerine ne yapılacak?

2015 yılında Mektebim Okulları tarafından satın alınan Bilfen Okulları yıkıldı, yerine ne yapılacağı tartışılmaya başlandı

A+A-

Adana'nın Çukurova ilçesi Türkmenbaşı Bulvarı'nda temelleri 1989 yılında atılan Bilfen Okulları, Adana'da yabancı dil ve fen ağırlıklı anlayışı ile anaokulundan liseye kadar Adana'nın yakın tarihinde eğitime damgasını vurmuş özel okullar arasındaydı. 

d3-002.jpg

2015 YILINDA SANCAK GROUP SATIN ALDI

Bilfen Okulları 2015 yılında Sancak Group Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak tarafından satın alındı. Satın alma sonrasında okulun ismi "Özel Mektebim Çukurova Bilfen Kampüsü" olarak değiştirildi.

xxl.jpg

Adana'da bir döneme damgasını vuran, yaklaşık 20 bin metrekarede eğitim veren, binlerce mezun veren okulda, yeni sahipleri tarafından 6 yıl gibi kısa bir süre sonra yıkım kararı alındı.

8202-mektebim-koleji-adana-cukurova-fen-lisesi.jpg

HASTANE Mİ YAPILACAK?

Yıkımı tamamlanan okulun yerine Sancak Grup tarafından özel hastane yapılacağı iddia edilirken, inşaatı yapacak firmanın ayrıca ilgili alana iş merkezi yapmak istediği de söylentiler arasında.

İmar planında okul ve eğitim alanı olarak geçen arazinin, önümüzdeki günlerde hastane ve iş merkezi olarak imarının değiştirilmesi için Adana Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınması bekleniyor. 

b1.png

İŞ MERKEZİ OLACAK MI?

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi kulislerinde, ilgili yerin hastane yapılmasıyla alakalı sorun çıkmayacağı ancak hastane + iş merkezi noktasında görüş ayrılıklarının olduğu iddia ediliyor.

b2.pngb3-001.pngb4.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.