1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Kule'den yayılan koku, daha nereleri saracak?
Adana Kule'den yayılan koku, daha nereleri saracak?

Adana Kule'den yayılan koku, daha nereleri saracak?

Geçen hafta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde Murtaza Kılçık darp edildi mi?

A+A-

Son yıllarda Adana kamuoyunu sıkça meşgul eden, son günlerde ise gelişmeler ışığında Adana basının, bürokrasisinin ve siyasetinin ana gündemi olan Adana Kule isimli bina tartışılmaya devam ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapı kullanım belgesini iptalinden sonra, binanın akıbeti tartışılırken bina ile alakalı direkt ve endirekt gelişmeler kafaları kurcaladı.

kilcik-001.jpg

MURTAZA KILÇIK DARP EDİLDİ Mİ?

Cuma günü (10 Temmuz 2020) kucuksaat.com haber merkezine ulaşan bir bilgiye göre, Sarıçam ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda Adana Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı olan Murtaza Kılçık'ın aynı anda Adana Kule isimli binanın müteaahhitleri ile Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde karşılaştığı, karşılaşmada yaşanan tartışmanın büyüyerek arbedeye dönüştüğü, çevrede bulunan memurların müdahale ederek arbedeyi önlediği iddia edildi.

Bu tartışmanın kamuoyunu meşgul eden Adana Kule tartışmalarıyla alakalı olup olmadığı henüz öğrenilemedi. 

AK PARTİ ADANA İL BAŞKANI MEHMET AY MÜDAHALE ETTİ Mİ?

Göreve geldiği günden bu yana AK Parti Adana İl Başkanı olarak faal bir tutum takınan ve meselelerin üzerine gitmesiyle kendisini kabul ettiren AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay'ın tüm bu gelişmelerden olağanüstü rahatsızlık duyarak konuya müdahale ettiği söyleniyor.

MURTAZA KILÇIK'IN GÖREV YERİ NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?

Gelişmeler ve iddialar havada uçuşurken bugün toplanan Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde komisyon başkan ve üyelik seçimleri yeniden yapıldı. İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı olan Murtaza Kılçık, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliğine kaydırılması dikkat çekti. Kılçık'ın yerine ise, Rafet Avan İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı oldu.

Hali hazırda Adana Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Murtaza Kılçık'ın, geçtiğimiz aylarda ise Ticaret Odası ve Akaryakıt İstasyonu tartışmalarında ismi aktif olarak geçmişti. Kılçık, Beyazevler'deki ATO'ya ait arazide akaryakıt istasyonu yapılmasını isteyen grup içerisinde yer almıştı.

Adana'da değişik STK'larda yöneticilik görevlerinde bulunan, 2014-2018 yılları arasında AK Parti Adana İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kılçık'ın, 1995 yılında Çukobirlik İplik İşletme Müdürlüğü görevi ise kariyerindeki en dikkat çekici görev olarak göze çarpıyor.

9768.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.