1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Adana Metal Sanayi işletmelerinden ortak çağrı: "Laboratuvar taşımayın, yerinde kalsın"
Adana Metal Sanayi işletmelerinden ortak çağrı: "Laboratuvar taşımayın, yerinde kalsın"

Adana Metal Sanayi işletmelerinden ortak çağrı: "Laboratuvar taşımayın, yerinde kalsın"

"Laboratuvarın AKM binasına taşınılması durumunda, tüm TSE birimleri tek noktaya toplanmış olacak, fakat özellikle deney talebinin yoğun olduğu sanayi sitesi içerisinden dolayısıyla müşteriden uzaklaşılmış olacaktır."

A+A-

Uzun yıllar  KOSGEB bünyesinde laboratuvar hizmetleri verip sonrasında TSE Laboratuvar Müdürlüğüne devir olan ve yaklaşık 20 sanayi sitesinin merkezinde bulunan,  büyük çoğunluğunun ihracatçı olduğu bu bölgede 6 bine yakın orta ölçekli imalatcı kobilerin  malzeme ve imalatlarının analizleri, raporlanmaları ile önünü açan bu kuruluşu sanayiciler yanıbaşında istiyor.

Başka bir bölgeye nakledilecek olması sebebiyle gündeme gelen TSE Laboratuvar Müdürlüğünün Adana’nın doğusunda, Mersin yolu üzerindeki yerinde kalması daha fazla üreticiye ulaşacağı anlamına geliyor. 

ADANA MÜDÜRLÜĞÜ BU YÖNDE GÖRÜŞ BELİRTTİ

Bu arada Adana İl Müdürlüğü tarafından Ankara’ya yazılan yazıda “TSE Çukurova Bölge Koordinatörlüğü içerisinde yer alan AKM binasına taşınılması durumunda, tüm TSE birimleri tek noktaya toplanmış olacak, fakat özellikle deney talebinin yoğun olduğu sanayi sitesi içerisinden dolayısıyla müşteriden uzaklaşılmış olacaktır. 

Adana Sanayi Odasına ait Model Fabrika Kampüsü içerisinde tahsis edilen binaya taşınılması durumunda ise, koordinatörlüğe uzak kalmakla birlikte sanayi sitesi içerisinde kalarak müşteriye daha yakın olunacak ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin deney talepleri daha kısa sürede ve daha hızlı sonuçlandırılabilecektir.“ denildi. 

Orta ve küçük ölçekli sanayiciler de bu konu hakkındaki düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Burada binlerce firma her gün bu laboratuvarı kullanırken taşınılması düşünülen organize sanayi bölgesinde bu tarz metal imalat ve taahhüt sektöründe iş yapan firma sayısı 30-40’ı geçmez. Buna destek veren talaşlı imalatçı sayısı da en fazla bu kadarken iç içe 20’den fazla sanayi sitesinin elindeki imkan alınıp rantabl olmayan bir bölgeye aktarılmamalı. Bu durum zaman ve maliyet  açısından külfet olacağı gibi oturmuş ve işleyen bir sistemi de bozmak olacaktır.” denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.