1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Öze Dönüş Derneği'nden İdlip'te mültecilere 50 yaşam evi
Adana Öze Dönüş Derneği'nden İdlip'te mültecilere 50 yaşam evi

Adana Öze Dönüş Derneği'nden İdlip'te mültecilere 50 yaşam evi

Adana Öze Dönüş Derneği, İdlip'te mülteciler için 50 adet yaşam evi yaptırdı

A+A-

Adana Öze Dönüş Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfının Suriye’deki mülteciler için başlattığı “Mazluma Çatı Ol” kampanyasına destek olmak ve bir nebze de olsa Suriye’deki mağdurların ihtiyaçlarını giderebilmek adına 02.03.2020 tarihinde “Mazluma Çatı olalım – Acil Yaşam Evleri” kampanyasını başlatmıştı.

Bu kampanyaya üye ve gönüllülerinden gelen desteklerle her biri 2.200 TL’ye mal olan 1+1 24 Metrekarelik 50 adet yaşam evi yapılması için İHH’ya 110.000 TL bağışta bulundu.

Toplanan bağışlar İHH İnsani Yardım Vakfına ulaştırıldıktan sonra inşaatına başlanan evler de ağustos ayında tamamlandı ve Suriyeli ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. 

bae04df1-6a8d-44dc-b8c7-f6cab5e3cf9e.jpg

Konu ile ilgili görüştüğümüz Adana Öze Dönüş Derneği Başkanı Ali AYGÜN şunları söyledi; 
“Yeni kurulan bir dernek olmamıza rağmen savaş mağduru Suriyeli kardeşlerimizin dramına ortak olmak istedik. Ümmet olma bilinciyle bu kardeşlerimiz için yaklaşan kış aylarında perişan olmasınlar diye acil yaşam evleri projesine katkı koymak istedik. Yaptığımız kampanyaya genel bağışlarla 50 adet konutu ihtiyaç sahiplerine teslim ettik çok şükür.  Bu kampanyamıza aracılık yapan İHH’ya ve  maddi destek sağlayan ve manevi olarak yanımızda duran tüm üye ve gönüllü kardeşlerimize teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun.” Dedi.

Başkan AYGÜN sözlerine şunları ekledi;
“Adana Öze Dönüş Derneği Çınarlı Mah. 61003 sokaktaki Özdolap iş merkezinin 4. Katında çalışmalarına devam etmektedir. Ağırlıklı olarak Eğitim ve Kültür çalışmaları yapmakla birlikte zaman zaman yardım faaliyetleri de yürütmekteyiz. Tüm vatandaşlarımızı tanışmaya ve çalışmalarımıza katılmaya davet ediyoruz”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.