1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Adana sanayi ve ticaret dünyasının duayen ismi Hacı Oğuz vefat etti
Adana sanayi ve ticaret dünyasının duayen ismi Hacı Oğuz vefat etti

Adana sanayi ve ticaret dünyasının duayen ismi Hacı Oğuz vefat etti

Yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Adana’nın kadim sanayicilerinden Hacı Oğuz, toprağa verildi.

A+A-

Adana Hacı Sabancı OSB’nin ilk camisi  olan, ‘Hacı Oğuz Camii’ni yaptıran duayen sanayici hayırsever kişiliğinin yanı sıra dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile gönüllerde yer etmişti.

İkisi Adana’da, diğerleri Konya, Sakarya ve Bolu’da olmak üzere beş fabrikada üretim yapan, çocukları Osman Nuri, Hulusi, Mehmet ve Ahmet Oğuz ile geçtiğimiz yıl altı şirketi ‘Oğuz Holding’ çatısında birleştiren Hacı Oğuz’un ölümü tüm sevenlerini yasa boğdu.

Oğuz Holding bünyesindeki 400’e yakın çalışan ve yaşamı boyunca onunla ticaret yapmanın hazzını yaşamış on binler Hacı Oğuz’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Oğlu Osman Nuri Oğuz’un, ““Öbür dünyadan tekrar geri gönderseler babam eve değil, fabrikaya dönmek ister” diyerek onun çalışkanlığına vurgu yaptığı Hacı Oğuz, ömrünün neredeyse tamamını bıkmadan, usanmadan, azimle çalışmak ve üretmekle geçirdi. 

HACI OĞUZ  KİMDİR?

Hacı Oğuz, 1990’lı yıllarda Adana’nın ‘Melekgirmez Çarşısı’nda gıda toptancılığı yapıyordu. Uzun bir dönem ticaretini yaptığı meyve suyunu üretmek istiyordu. İlk sanayi yatırımını ‘doyduğu’ topraklara, yani Adana’sına yapmıştı. ‘Doğduğu’ topraklara olan özlemini hep hissetmek için de ürettiği meyve sularına Darende’nin kısaltılmışı ‘Daren’ adını marka olarak verdi. 

Çocukları Osman Nuri, Hulusi, Mehmet ve Ahmet’e de üretmenin tılsımını aşıladı.  Geçtiğimiz yıl 6 şirketi ‘Oğuz Holding’ çatısında birleştirdi. Oğuz Holding bugün 2’si Adana’da, diğerleri Konya, Sakarya ve Bolu’da 5 fabrikayla üretim yapıyor. 

Oğuz Holding, Anadolu’nun birbirinden leziz meyveleri önce konsantre, sonrasında meyve suyu olarak hem yurtiçinde hem 80’in üzerinde ülkede tüketicilerle buluşturuyor.

Uluslararası markaların dünya pazar pastasından pay alan Daren; ‘Juss’, ‘Bani’ gibi onlarca marka Oğuz Holding’i sektöründe Türkiye’nin ilk 5 büyüğü sıralamasına taşıyor.

Oğuz Holding ürünleri bugün Avrupa’da, Amerika’da, Asya’da ve Ortadoğu’da birçok tüketicinin meyve suyu, enerji ve gazlı içecek tercihi olmaya devam ediyor. 

Holding bünyesindeki Oğuz Gıda, Oğuz İçecek, Turan Menba, Starkon Gıda, Daren Lojistik ve Oğuz Tarım markaları ve ürettikleri ile Türkiye’ye döviz, istihdam ve değer kazandırmaya ‘Hacı Oğuz’suz devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum