1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Tabip Odası: Pandemi acil bölümlerinde boş sedye bile kalmadı
Adana Tabip Odası: Pandemi acil bölümlerinde boş sedye bile kalmadı

Adana Tabip Odası: Pandemi acil bölümlerinde boş sedye bile kalmadı

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, kentteki son durumu, ''Pandemiye ayrılmış acil bölümlerinde boş sedye bile kalmadı. Sedye bulan kendini şanslı hissediyor'' sözleriyle açıkladı.

A+A-

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, kentte yapılan Covid-19 testlerinin pozitif çıkma oranının en az yüzde 40 olduğunu açıkladı. Hastanelerde hekimlerin hastalarına boş yatak bulmaya çalıştığını aktaran Dr. Menteş, ''Adana’da pandemiye ayrılan bütün servis ve yoğun bakım yatakları doldu. Hastane acillerinde sedye bulanlar kendisini şanslı hissediyor. Acillerde hekim arkadaşlarımız hastalarına yatak bulmak için uğraşıyorlar. Acillerde pandemiye ayrılı alanlarda boş sedye bile kalmadı'' şeklinde konuştu.

Gazete Duvar'dan Armağan Kabaklı'ya konuşan Dr. Menteş, ''Adana’nın günlük 1500-2000 bandında bir pozitifliği söz konusudur. Bakılan test sayılarında pozitif çıkma oranı çok yükselmiştir. Bakılan testlerin en az yüzde 40'ının pozitif olduğunu görmekteyiz'' ifadelerini kullandı.

'TEST KUYRUĞU OLUŞTU, SONUÇ ALMA SÜRESİ UZADI'

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş

Adana Şehir Hastanesi'nde PCR testi yaptırabilmek için sıraya giren vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu gözleniyor. Menteş, ''Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi'nde 2, Çukurova Üniversitesi'nde 1, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda 3 ve Şehir Hastanesi'nde 1 cihazda test bakılabiliyor. Şehir Hastanesi'nde test için ayrılan cihazda sorun olduğundan diğer hastalıklar için ayrılan başka bir cihazda çalışmalar yapılıyor. Neredeyse 24 saat durmaksızın testler yapılmasına karşın şu an test sonuçlarına ulaşma süresi maalesef uzadı. Bu da tedavilerde gecikmelere neden oluyor'' dedi.

'YÜZLERCE TEST ÇALIŞILMAYI BEKLİYOR'

Mevcutta çalışmayı bekleyen yüzlerce testin olduğunun altını çizen Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, hastanelerin hızla yeni servis ve yoğun bakım yatakları açmaya çalıştığını aktardı. Hekimlerin ertelenebilecek tüm ameliyatları ve poliklinikleri ertelemeye çalıştıklarını anlatan Dr. Menteş, ''Bu şekilde pandeminin devam etmesi halinde sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın bunu karşılaması çok zor olacaktır. Acilen daha sıkı önlemlere gereksinim vardır'' diye konuştu.

'14 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GETİRİLMELİ'

Türkiye genelinde daha sıkı önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Menteş, 14 gün sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi gerektiğini savunarak, şu ifadeleri kullandı:

''Bu uygulama yapılamıyorsa hastalığın yoğun olduğu illerde bu kısıtlama getirilmelidir. Halkımız gerekmedikçe evden çıkmamalıdır. Bu olay artık maske, mesafe ve hijyen önlemlerinin ötesindedir. Bunlar elbette önemlidir ama daha kapsayıcı önlemler şarttır. Bulaşmayı mutlaka önlemeliyiz. Daha fazla testle ayakta fakat bulaştıran insanlar tespit edilmeli ve izolasyona alınmalıdır. Halkımız gerekmedikçe acillere ve hastanelere gelmemeli, oraları meşgul etmemelidir. Halk hareketliliği mutlaka önlenmelidir. Şehrin çeşitli yerlerine sürüntü alma merkezleri kurulmalıdır. Filyasyon ekipleri artık pozitif hastalara yetişmekte zorlanmaktadır. Buralar mutlaka güçlendirilmelidir.''

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.