1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da 65 yaş ve üstü seyahat izin belgesi nasıl alınacak?
Adana'da 65 yaş ve üstü seyahat izin belgesi nasıl alınacak?

Adana'da 65 yaş ve üstü seyahat izin belgesi nasıl alınacak?

Türkiye'de 65 yaş ve üstü kişiler artık Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi aldıktan sonra farklı şehirlerde tatil yapabilecek.

A+A-

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye göre, bu belge ile tatil için farklı bir şehre gitmek isteyen 65 yaş ve üstü kişilerin valiliklere ya da kaymakamlıklara giderek izin almaları gerekmeyecek.

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi nedir ve nasıl alınır?

1)­ 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız (son üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) turizm amacıyla yapacakları yolculuklarda “Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi” almak şartıyla istedikleri yerleşim yerine gidebilecektir.

2)­ Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesine başvuracak 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız kendileri ile aynı durumda bulunan (65 yaş ve üzeri) eş, kardeş ve birinci derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için seyahat izin belgesi başvurusu yapabileceklerdir.

3­) 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak üzere Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden veya elektronik ortamda e­-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e­başvuru sistemine girerek seyahat izin işlemleri başlığının altında yer alacak turizm amaçlı seyahat izin belgesi verilmesi alt başlığını seçerek başvurularını 23.06.2020 Salı günü, saat 09.00’dan itibaren gerçekleştirebileceklerdir.

4)­ Başvuru formunda otel tatili, yazlık/devremülk, kiralık ev/villa ya da karavan tatili gerekçelerinden biri seçilecektir. Vatandaşlarımız;

        ·         Otel tatili için rezervasyon belgelerini,

        ·         Yazlık/devremülk için tapu örneklerini,

        ·         Kiralık ev/villa tatili için ise kira sözleşmelerini,

     ·         Karavan tatili için karavan sahiplik belgeleri ya da kira sözleşmelerini zorunlu olarak başvuru sırasında sisteme yükleyeceklerdir.

5)­ Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi alacak vatandaşlarımız otobüs, uçak, tren ve özel araç ile yapacakları yolculuklar için başvuru yapabileceklerdir.

6) ­Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin; Covid­19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacaktır.

7­) Vatandaşlarımızın belge almak için herhangi bir sağlık kuruluşuna ya da Valilik/Kaymakamlıklara gitmelerine gerek bulunmamaktadır. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi başvuruları otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacaktır.

8)­ İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yolu ile bilgilendirme yapılacak olup ayrıca eDevlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecektir.

9­) İzin başvurusu kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bilgileri otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecektir. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacaktır.

        Belirtilen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararlaştırılmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.