1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Seyhan Belediyesi temizlik ihalesinde neler döndü?
Seyhan Belediyesi temizlik ihalesinde neler döndü?

Seyhan Belediyesi temizlik ihalesinde neler döndü?

Seyhan Belediyesi temizlik işleri ihalesinde muamma ortadan kalkmadı. Kaç liraya, hangi şartlarda ve hangi şirkete verildiği yine bilinmezliğini korudu. Seyhanlı merak ediyor: Temizlik ihalesi, devlet sırrı mı?

A+A-

Kucuksaat.com olarak 4992 sayılı yasaya binaen yaptığımız başvuruya Seyhan Belediyesi yasal sürenin son gününde cevap verirken, verdiği cevapla bilgileri kamuoyundan saklayacağını ilan etmiş oldu. Siyasi kulislerde ve Adana iş dünyasında konuşulan, zihinlerde soru işaretine yol açan Seyhan Belediyesi temizlik ihalesi ile alakalı belediyeden verilen cevapla kuşkular bir anlamda doğrulanmış oldu.

BELEDİYEDEN GELEN SKANDAL CEVAP EVRAKI 

seyhan2-001.png

Araştırmacı ve soruşturmacı gazeteciliğin gereği olarak kamu menfaatini ilgilendiren, Adana’da herhangi bir ilçe belediyesi ve parti ayırmaksızın, temizlik ihalelerini mercek altına almak için yaptığımız araştırma sürecini tüm detayları ile sizlerle paylaşıyoruz.

Kamuoyunda ve siyasi dehlizlerde sık sık tartışma konusu olan Seyhan Belediyesi temizlik ihalesi ile alakalı;

Objektif, hakkaniyetli, resmi evraklara ve analize dayalı habercilik yapmak için tüm vatandaşlara kanunla verilmiş bir hak olan, 4992 sayılı Bilgi Edinme Kanunu’na binaen Çukurova, Sarıçam, Seyhan ve Yüreğir Belediyeleri ile taşranın en büyük ilçesi olan Kozan Belediyesi’ne başvuruda bulunduk.

Başvuruda bulunduğumuz ilçe belediyelerinden sadece Seyhan Belediyesi, yasada bazı maddeleri zikrederek bilgileri vermeyeceğini ilan etmiş oldu.

Çukurova, Yüreğir, Sarıçam ve Kozan Belediyeleri ise kanuni süreyi beklemeden yasaya riayet ederek kurumsal bir özgüvenle belediyelerinde yapılan temizlik ihalelerinin tüm detaylarını gönderdi.

cukurova-001.pngyuregir.pngsaricam.pngkozan.png

SEYHAN BELEDİYESİ KAMUSAL BİLGİYİ NEDEN SAKLAMA GEREĞİ DUYUYOR?

Bilgi Edinme Kanunu’na binaen ve kamu menfaatini ilgilendiren bir konuda tüm kurumlar hassasiyet gösterip yanıt verirken, Seyhan Belediyesi aynı duyarlılığı ve kanuna riayeti neden göstermiyor?

Adana kamuoyunda sıkıntılı ve fahiş olarak rivayet seviyesinde dile getirilen Seyhan Belediyesi temizlik ihalesi, gerçekten hak ve hukuka uygun yapılmadı mı?

Adana’da belli bir saygınlığı olan ve güvenilir kişi olarak bilinen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın bu durumdan haberi var mı?

seyhan1-001.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.