
Adana’da “Huzur ve Güven” uygulaması: 47 aranan kişi yakalandı
Adana’da 1606 polisin katılımıyla gerçekleştirilen “Huzur ve Güven” uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 47 kişi yakalandı. Trafik denetimlerinde ise 104 sürücüye toplam 2 milyon 495 bin TL ceza kesildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde kent genelinde geniş kapsamlı “Huzur ve Güven” uygulaması gerçekleştirildi.
1606 polisin görev aldığı uygulamada 30 bin 286 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapıldı. Kontrollerde çeşitli suçlardan arandığı belirlenen 47 kişi yakalandı.

9 bin araç kontrol edildi
Trafik ekipleri tarafından 9 bin araç sorgulandı. Denetimlerde 3 araç trafikten men edilirken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 104 sürücüye toplam 2 milyon 495 bin TL idari para cezası uygulandı.
Kumar oynatılan iş yerine işlem
Umuma açık iş yerlerinin de denetlendiği uygulamada kumar oynatıldığı belirlenen bir iş yeri ve sahibine adli işlem yapıldı. Kumar oynadığı tespit edilen 2 kişiye ise toplam 23 bin TL para cezası kesildi.
Denetimlerde usulsüzlük tespit edilen 9 iş yeri hakkında da işlem yapıldı.
Silah ve uyuşturucu ele geçirildi
Uygulama kapsamında yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 4 şarjör, 50 mermi, ruhsatsız av tüfeği, kesici alet ve 1,5 gram esrar ele geçirildi.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.