1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da korona ile mücadelede yeni sorun: Test kuyruğu
Adana'da korona ile mücadelede yeni sorun: Test kuyruğu

Adana'da korona ile mücadelede yeni sorun: Test kuyruğu

Türkiye genelinde ve Adana'da koronavirüs tanısının patlama yapması, test yapan insan sayısının artması, kış aylarının bastırması ile birlikte yeni sorunlar baş gösterdi

A+A-

Koronavirüs ile mücadele kapsamında test yapan insanların, hastane içine alınmayıp hastane dışında sıraya alınarak test yapılmasında yaz aylarında herhangi bir sorun çıkmamıştı.

Ancak kış ayının bastırmasıyla birlikte, yağmurlu günlerde uzun kuyrukların altında insanlar yağmurda ıslanmaya başladı.

Özellikle akşam saatlerinde havanın daha da soğuması ile birlikte gribal enfeksiyon taşıyanlar ve risk grubundaki 65 yaş üzeri vatandaşlar soğukta sıra bekleyerek, başka hastalıklara yakalanmaya başladılar.

c813b964-11c9-4428-a3f6-a2d29e5e7160.jpg

Kovid-19 testi vermek için yağmur altında uzun süre kuyruk bekleyen, haber merkezimize ulaşan bir vatandaş, "Yağmur bastırınca şanslı olan ön tarafta sıra bekleyenler saçakların altına yaklaştı. Arkada sıra bekleyenler de ıslanmamak için saçakların altına doğru sıkışında bu kez orada sosyal mesafe korunamadı. Ben o kalabalığa girmemek için yağmur altında bekledim ve uzun süre ıslandığım için üşüttüm. Kuyruklar, koronavirüsten korunacağız derken yeni hastalıklara sebebiyet veriyor. Yetkililerden bu duruma çözüm bulmasını rica ediyorum." dedi.

Konunun gerek hastane başhekimlik gerekse Adana İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde de tartışıldığı ve çözüm aranmaya başladığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.