1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da sıtma taşıyan sinek riski
Adana'da sıtma taşıyan sinek riski

Adana'da sıtma taşıyan sinek riski

Adana'da görülen büyük boyuttaki sinek vatandaşlar arasında tartışmalara neden oldu

A+A-

Adana'da son günlerde sıkça görülmeye başlanan bir sinek türü görenleri hayrete düşürüyor.

Koronavirüs, çekirge istilası beklentisi konuşulurken, son günlerde başgösteren ve henüz yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama yapılmayan kentte büyüyen kötü kokuya bir yeni tartışma maddesi eklendi.

Adanalıların sosyal medyada fotoğraflarını çekip birbirine sorduğu sinek türü bu haftasonunu kentte tartışılan yeni bir konu oldu. Karasinek ve sivrisineğe göre bir hayli büyük boyutta olan sinek vatandaşları tedirgin ederken, şehirde sinek ve haşere ile mücadeleyi yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kalite Kontrol Şube Müdürlüğü'nden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Adanalıların tartışmaya başladığı, fotoğraflarının sosyal medyada dolaştığı, anofel cinsi olduğu iddia edilen sinek nedir?

ANOFEL SİNEĞİ

Sıtma sivrisineği (Anopheles). Akdeniz çevresinde, Asya ve Afrika'da bataklık yörelerde yaşar. Birçok türü vardır. Sıtma asalağı bu sineğin bünyesinde geliştiği için, sinek insandan kan emdiği sırada asalak, onun tükürüğü ile insan kanına geçer ya da mikrop sinekte yoksa, anofel sıtmalı bir insanı soktuğunda mikrobu ondan alarak bir başkasını soktuğu zaman ona bulaştırır. Anofeller, adi sivrisineklerden daha ince yapılıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum