1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adanalı bürokrat Ankara’da vefat etti
Adanalı bürokrat Ankara’da vefat etti

Adanalı bürokrat Ankara’da vefat etti

Çukurova Lobi Derneğinin Kurucusu Çukurovalı Aşığı Ali Alper Çetin Vefat Etti.

A+A-

Çukurova Lobi derneğinin kurucusu Çukurovalı aşığı Ali Alper Çetin vefat etti.

Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre Çetin, uzun süredir yakalandığı hastalıkla ilgili tedavi görüyordu.

Ancak dün sabaha doğru fenalaştı ve hayatını kaybetti. Hemşehrilerine olan sevgisiyle her daim hatırlayacağımız Çetin'e Adana Postası olarak Allah'tan rahmet diliyoruz. Ali Alper Çetin kimdir?

Ali Alper Çetin 1955 yılında Ceyhan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ceyhan’da tamamladı.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünü 1980 yılında başarı ile bitirerek “Makina Mühendisi” oldu.

Gazi Üniversitesi “İşletme Yönetimi” dalında yüksek lisansını tamamladı.1984 yılında Devlet Lisan Okulu İngilizce bölümünden mezun oldu. A Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi “Mühendisler için İşletme Yönetimi” eğitimini tamamlayarak kariyer yaptı.

DSİ Genel Müdürlüğünde, 1980 yılından beri Mühendis, Kısım Şefi, Başmühendis, Şube Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yurt dışı ve içinde İçmesuyu ve ekipmanları ile çok çeşitli eğitimlere katıldı. Son olarak DSİ 5.Bölge (Ankara) Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreterliği, TSE’de Otomotiv Hazırlık Grubunda Raportörlük, Ambalaj Özel Daimi Komitesi Üyeliği, Şehiriçi Yolar ve Kavşaklar Özel Daimi Komitesi Üyeliği gibi Standart Hazırlama gruplarda teknik görevler yaptı.

TÜRK KAMU-SEN Kurucu Üyeliği ve Eğitim Genel Sekreterliği, BASK Kurucu Üyeliği ve Teşkilatlandırma Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

Ceyhan Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı ve başkanlığı (1991-1996), Çukurovalılar Derneğinin Genel Başkanlığını (2008-2013) yapmıştır.

Kendisi Çukurovalılar Derneğinin Onursal Başkanıdır. Sivil toplum kuruluşları ile “Sivil İnsiyatif” in gelişiminde etkin rol oynadı. Ülkemizin ve bölgemizin problemlerini kamuoyuna taşıyarak çözüm önerileri geliştirdi.

KOSGEB-Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Başkanlığının kuruluş kanunun hazırlanması ve kuruluş çalışmalarında çok etkin rol oynadı. Türk Sanayine önemli katkılar yaptı.

Sanayi, yerel yönetimler, tarım konusunda araştırmaları oldu. Mühendis Odalarında “Meslekte Birlik”, Makina Bülteni, Gıcık, Çukurova Lobisi dergilerinin kuruculuğunu yapmıştır. Sayın Çetin İngilizce bilmekte olup, evli, iki çocuk babasıydı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.