1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Adanalı çiftçide 1 lira olan limon ve mandalina, Tarım Kredi Kooperatifi’nde 5 lira
Adanalı çiftçide 1 lira olan limon ve mandalina, Tarım Kredi Kooperatifi’nde 5 lira

Adanalı çiftçide 1 lira olan limon ve mandalina, Tarım Kredi Kooperatifi’nde 5 lira

Narenciyenin merkezi olan Adana’da, Limon ve Mandalina bahçede 1 TL iken kooperatif marketinde 5 TL’ye satılıyor.

A+A-

Erol SAYLAN / ADANA / ÖZEL HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki günlerde 1000’e yakın Tarım Kredi Kooperatifi Marketi açılacağını ve buralarda ürünlerin uygun fiyatla satılacağını söylemişti, fakat bu fiyatlarla diğer marketlerden bir farkı olmadığı gözlendi.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkemizde yaşanan pahalılık nedeniyle ucuz ürün satışı için işaret ettiği Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde satılan narenciye fiyatları konusunda bilgi verdi.       

    

Mutlu Doğru sosyal medyadan yaptığı paylaşımda;

“Adana’da dalında 1 TL’ye birinci sınıf mayer limon ve erkenci mandalina satılırken Adana’daki Tarım Kredi Kooperatifi Market’inde fiyatlara bakın!

Bu kooperatifçilik mi Türk Tarımını kurtaracak? Ortaklarının malına böyle mi değer katacak?

Gıda enflasyonu böyle mi düşecek?” dedi.

 

Başkan Doğru’nun bu açıklamasından sonra; Narenciyenin merkezi olan Adana’da dalında 1 TL. olan ürünlerin aynı kent içerisinde bulunan ve ucuz denilen kooperatif marketine gelene kadar 5 TL olması, narenciye yetişmeyen illerimizde kaç TL’ye satılacak sorusunu getirdi akıllara.

 

Ayrıca, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru; bu yıl narenciye ihracatının olumsuz seyretmesinden dolayı yaptığı açıklamayla çiftçiye ihracat desteği istedi.

Başkan Doğru; “Ülkemizde yaklaşık 5 milyon kişiye dolaylı istihdam sağlayan ve 900 milyon USD döviz getirisi olan narenciye ihracatı, bu yıl pandemi nedeniyle ihraç edilen ülkelerin ekonomik şartları, alım gücündeki düşüşlerin getirdiği talep daralması ve lojistikte yaşanan zorluklardan dolayı geçmiş yıllara göre ağır seyretmektedir. Çiftçimize olumsuz yansıyan ve alımların durması nedeniyle Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) kaynaklı narenciye ihracat desteğinin bu yıl yeniden verilmesi tüm narenciye çiftçilerimiz ve ihracatçıları tarafından talep edilmektedir” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.