1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Adanalı şair ve yazarın cenaze merasiminin ayrıntıları belli oldu
Adanalı şair ve yazarın cenaze merasiminin ayrıntıları belli oldu

Adanalı şair ve yazarın cenaze merasiminin ayrıntıları belli oldu

Kovid-19 sebebiyle 66 yaşında yaşamını yitiren Şair, yazar ve akademisyen Salih Bolat, yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

A+A-

Şair ve Yazar Salih Bolat yarın son yolculuğuna uğurlanacak. Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Bolat için ilk tören saat 10.00’da Kadıköy’deki Yeldeğirmeni Sanat’ta düzenlenecek. Törenin ardından Bolat'ın cenazesi Büyükada'ya götürülecek. 15.30'da Hamidiye Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından burada toprağa verilecek.

PEN Türkiye, Salih Bolat’ın ardından taziye mesajı yayımladı. “Salih Bolat unutulmaz şiirleriyle yaşayacak” başlıklı mesajda “Günler kısaldı. Bir bir azalmakta Ankara’nın gençleri. Salih Bolat da şiirini bilgelikle buluşturup göç eyledi. Usuldu, sabırlıydı, özenliydi. Kuşağı içinde de genel çizginin, başat eğilimlerin dışındaydı. Bin bir incelikle oluşturduğu şiiriyle insanı doğanın yalınlığına, göğün yüksekliğine, suyun derinliğine ilerletmeyi hep sürdürdü. Şiirine bakanlar ondaki olgunluğu görecekler ve zamanı durduracak tek şeyin şiir olduğunu düşünecekler: ‘Küpünde dinlenen şarap; yaz göğü / fazla bir şey istemiyoruz, yaşamaktan başka/anlamak istiyoruz, ters dönmüş böceği / dinlemek istiyoruz, taştaki yosunun türküsünü.’ Salih Bolat unutulmaz şiirleriyle kuşaklar boyu okunacak, devridaim olsun.” ifadeleri yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.