1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adanalı yaylacılara Sağlık Bakanı müjdeyi verdi
Adanalı yaylacılara Sağlık Bakanı müjdeyi verdi

Adanalı yaylacılara Sağlık Bakanı müjdeyi verdi

Bakan Koca açıkladı: 65 yaş üzeri için 'memleket' izni!

A+A-

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yaptı. Koca, açıklamasında 65 yaş üzeri yurttaşlar için de 1 ay dönmemek şartıyla memleketlerine seyahat izni verileceğini duyurdu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Yeni vaka sayısı binin altına düştüğünde bu rakam nihai başarının göstergesi olacak.

- Mücadelenin ne kadar süreceğini bilmediğimiz için hayatı yeniden planlıyoruz. Erken umut tedbirleri geçersiz kılmasın.

- Sokağa maskesiz çıkılmamalıdır.

- Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım.

- Bayram günleri için veremediğim haberleri sonrası için verebilirim. Tedbirlere uyarsak bayram sonrası farklı olabilir.

- Erken umut tedbirleri önemsiz kılmasın. Hala binlerce sağlık personelimizin evlerine döndüklerinde çocuklarına sarılamadıklarını unutmayın. 

- 20 Mayıs'tan sonra iş yerlerinin girişinde, o iş yerinde Bilim Kurulu tarafından belirlenen, uyulması gereken kuralları gösteren rehberlerle karşılaşacaksınız.

- Maske ve 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uymak bireylere düşen görevdir. Sağlık Bakanlığı olarak konuyla ilgili bakanlıklarla yoğun çalışma yürütüyoruz. Virüsün yüksek yayılım riskinin geri dönmesine izin vermemek için gerekli altyapıyı oluşturacağız.

- Evden çıktığımızda riske karşı kontrolün elimizde olması için bize destek verin. Asansörden pazar yerine, metrodan iş yerine, kuaförden banka veznesine her yerde kontrollü sosyal hayat kurallarına uyarak yapacaksınız. Sağlık güvenliğinizi riske edecek her şeye karşı dikkatli olacaksınız. Başarımızın büyük ortağı olacağınıza inanıyorum. Mücadelenin birinci döneminde başardık bu dönemde de başaracağınızdan kuşku duymuyorum.

- Yeni dönemi pandemi açısından bazı standartlarını belirlemek, riskleri önlemek için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak çalışmalar yaptık.

- Çalışma ortamı açısından risk oluşturabilecek iş yeri sayısı bakımından en yüksek sektörleri masaya yatırdık. Bilim Kurulumuz bu sektörde rehberleri hazırladı. O iş yerinde uyulması gereken kuralları gösteren afişler ve karşılaşma rehberleriyle karşılaşacaksınız.

- Vatandaşlarımız kontrollü sosyal hayat döneminde mücadelede sadece kurallara uyan taraf değil denetleyen taraf olacak. İşyerlerinin girişlerinde, asılı afişlerde, planlanan çalışma saati, bir arada bulunabilecek azami insan sayısını göreceksiniz. Detaylı çalışma rehberleri de bulunacak.

- Mobil uygulamanın bir diğer fonksiyonu da şudur, bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek. Uçağa binerken bu uygulama serbest giriş kartı olacak.

- Bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek.

- Yakın zamanda havaalanlarında, yurt dışından gelen yolculara da testin yapılması şeklinde bir çalışmamız var. Gümrük kapıları dahil.

- 65 yaş üzeri büyüklerimizden memleketlerine gideceklere, 1 ay dönmemek üzere, bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.

Kucuksaat.com Adana'da yaşayan 65 yaş üzeri vatandaşların koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı yaylalarına gidemeyişini haberleştirerek yetkilileri göreve davet etmişti.

7974.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.