1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adanaspor Şaşırtmaya Devam Ediyor
Adanaspor Şaşırtmaya Devam Ediyor

Adanaspor Şaşırtmaya Devam Ediyor

Adanaspor son iki haftada aldığı yenilgiler ile yörüngesinden çıkmış ve ritmini kaybederek irtifa kaybetmeye başladı. Takım savunmasını çok iyi yapan bir ekibin son haftalarda dağılması ise dikkat çekici bir konudur.

A+A-

Turuncu-Beyazlı ekip ilk 4 haftalık maratonda rakiplerine fazla gol pozisyonu vermeyerek dikkat çekmiş, kalesinde gol görmemiş ve yenilgi de almamıştı. Toros Kaplanları belki az gol atıyordu ama yukarıda saydığım istatistiklere da sahip olan bir ekipti. Ne olduysa milli maç arası sonrasında oldu.

Adanaspor Altınordu takımı karşısında hücum gücünü arttıran bir görüntü içerisindeydi ama kalesinde gördüğü iki gol ve verdiği pozisyonlar ile görüntülendi. Daha sonra meşhur Giresun maçı var.

Son 5 dakikaya önde giren Adanaspor sahadan 4-3’lük yenilgiyle ayrılmıştı. Tuzlaspor karşısında ise Atalay ve Ergin Keleş isimleri bu kez kadroda yer aldı. İlk yarı olarak söylemek gerekirse Adanaspor çok iyi oynadı, gol pozisyonları buldu ama ilk yarının son dakikasında yediği gol ise yine çok basit sayılabilecek bir hatadan kaynaklandı.

Maraton tribünleri önünde Ergin Keleş ayağındaki topu rakibe kaptırdı. Canberk’te ileride yakalandığı için pozisyon sol taraftan gelişti. Kalabalık Adanaspor savunması olmasına ve topun da Karaçiç’ten dönmesine rağmen ceza alanı üzerinde Adanalı bir oyuncunun bunu karşılayamaması Aosman’ın plase golüyle son buldu.

İkinci yarının başlarında ise Karaçiç’in sakatlanması ve yerine deneyimsiz Burak’ın girmesi maçın da genel akibetini belirledi. Çünkü, Tuzla atağında yapılan ortayı kaleci Burak yakalamak isterken elinden kaçırdı, dönen topu ise boş kaleye Onur gönderdi. Adanaspor takımı diğer maçların aksine bu kez direnç gösteremedi.

Belki 7 haftalık maç serisinde ilk kez bu durumu gördüm. Rakibe bir türlü reaksiyonu bu bölümde gösteremeyen Toros Kaplanları kalesinde bu kez 3. golü gördü.

Kısacası son 3 haftada Adanaspor iki yenilgi kalesinde 9 gol gördü ve 9 golde rakip kaleye gönderdi. Böylesine bir evrilme bir takımda nasıl yaşanır acilen bunun teknik ekipçe çözülmesi gerekir.

İşin özeti şu; Adanaspor takımı yukarıdan hızla kopmaya başladı ve aşağı bölümle denk gelen bir puan tablosuna doğru gidiyor. İki hafta önce play off sıralarından bahsederken Giresun ve Tuzla yenilgileriyle birden takım kendisini alt bölümde buldu. Balıkesir maçına şimdiden dikkat diyorum. Bu maç kaybedilirse sezon boyu sıkıntılı bir döneme doğru gidilir herkesin dikkatini şimdiden bu konuya çekiyorum.

iki bekimiz Furkan ve Canberk verimsizdi, doğru düzgün bir orta kesemeyip, doğru düzgün savunma da yapamadılar. Orta alanda Atalay başarılı bir görüntü ortaya koyamadı. Tevfik belirlediği bir alanda döndü durdu. Celil’in performansı yükseliyor. Genç orta saha düdük çalıncaya kadar koştu, durdu. Eren Keleş bu maç fena değildi. Diğer kanat doğru düzgün çalışmadı. Ryan son bölümlerde girdi ama etkin değildi. Donkor yine pas hatalarıyla dikkat çekti. Genel olarak takım ilk yarı iyi, ikinci yarı kötü bir futbol sergiledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.