1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Adana'ya kayyım atanacak" iddiasıyla Türkiye gündemine oturan gazeteciden yeni açıklama
"Adana'ya kayyım atanacak" iddiasıyla Türkiye gündemine oturan gazeteciden yeni açıklama

"Adana'ya kayyım atanacak" iddiasıyla Türkiye gündemine oturan gazeteciden yeni açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı kayyım noktasında uyaran gazeteci Zeki Kızılkaya'dan yeni açıklama

A+A-

Adana'nın AK Parti'ye yakın gazetecilerinden Zeki Kızılkaya'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Güven Boğa hakkında yaptığı açıklamalar ulusal gündemde yer edinmişti.

Yaşanan gelişmeler sonrasında Zeki Kızılkaya, kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş'a konuştu ve yeni açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

Adana’nın yerel radyosu Efsane Radyo‘da haftanın iki günü program yapmaktayım ve bu programlarımda özellikle Adana olmak üzere Türkiye ve Dünya gündemini ilgilendiren konulurdan da bahsederek değerlendirmelerde bulunuyorum. Bahse geçen konu ile alakalı ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bugüne kadar yaptığı açıklamaları ve yapmadığı hizmetleri de gündeme getirmekteyim. 

Kendi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ‘1000 Yataklı Sahra hastanesi yaptık’ diye yalan söylettiren, ulusal televizyonlara koşarak dağıtmadığı halde ‘5 krş’a ekmek dağıttık’ diyen, memurun 2019 ve 2020 yılının 3 tane bayram ikramiyesini ödemeyen, Yakacak Yardımı  ve Mayıs Ayı Sosyal Denge tazminatlarını ödemeyen. İşçilerin mesailerini ve maaşını ödemeyen, seçimden önce; ‘Hiçbir işçi kardeşimi çıkarmayacağım’ diyerek, belediyeden 3 bine yakın işçi çıkaran  ve neredeyse her yaptığı açıklamadan sonra yalanı ortaya çıkartılan bir belediye başkanının, görüştüğü kişilere de dikkat etmesi gerektiğini, teröre bulaşmış insanlara danışmaması gerektiği noktasında Adana kamuoyunu takip eden bir gazeteci olarak eleştirimi ve uyarı görevimi kullandım. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dahi 3-4 defa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında yanlış uygulamaları ile ilgili açıklama yapmıştır. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ‘toplumu ayrıştıran açıklamalar yapması, yapmadığı işleri yapmış gibi göstermesi ve yukarıda bahsettiğim konulardan dolayı’  İçişleri Bakanlığı, hakkında soruşturma açabilir ve soruşturma neticesinde görevden el çektirebilir manasında konuşma yapmış bulunmaktayım, 

Dayanak;

1-    Gazeteci sanığın bunu haber yapması, haberlerin özü ile veriliş biçimi arasında ölçme fikir bağının korunması, kamusal bir tartışmaya ve halkın genel çıkarlarını ilgilendiren bir duruma katkı sunması ve bunun "görünür gerçekliğe uygun" olması belirtildiği gibi zaman zaman yazıda abartıların bulunmasına karşın basın özgürlüğünün kapsamı demokrasiyle yakın ilişkisinin doğal sonucu olarak bir dereceye kadar abartıya ve provoke etmeye izin verecek şekilde geniş yorumlanması gerektiği kabul edilmelidir. (AİHM Radio France ve Diğerleri/Fransa, B. No: 53984/00, 30/3/2004, § 37).

2-    Demokratik bir sistemde, kamu gücünü elinde bulunduranların yetkilerini hukuki sınırlar içinde kullanmalarını sağlamak açısından basın ve kamuoyu denetimi en az idari ve yargısal denetim kadar etkili bir rol oynamakta ve önem taşımaktadır. Halk adına kamunun gözcülüğü işlevini gören basının işlevini yerine getirebilmesi özgür olmasına bağlı olduğundan basın özgürlüğü, herkes için geçerli ve yaşamsal bir özgürlüktür (AYM, E.1997/19, K.1997/66, K.T. 23/10/1997)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.