1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Güven Boğa: Suç duyurusunda bulunacağım
Güven Boğa: Suç duyurusunda bulunacağım

Güven Boğa: Suç duyurusunda bulunacağım

Gazeteci Zeki Kızılkaya'nın iddialarına muhatabı Güven Boğa'dan yanıt geldi

A+A-

Adana’da bir radyo programına katılan ve AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen yerel gazeteci Zeki Kızılkaya CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevden alınarak yerine kayyım atanabileceği yönünde çok tartışılacak bir iddiada bulundu. 

Kızılkaya, Karalar'ın önceki dönem Seyhan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü olarak görev yaparken KHK ile ihraç edilen Güven Boğa ile görüştüğünü öne sürüp bunu gerekçe göstererek "Adana'nın 'kayyım atanan şehir olarak anılmaması için Karalar'ın ayağını denk alması lazım. Bunu bir ön uyarı olarak anlasın" dedi, bu sözler tehdit olarak algılandı.

Kızılkaya’nın sözlerine tepki gösteren Güven Boğa ise Çarşamba günü konu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. ​

Güven Boğa, yaptığı açıklamada sendikacı kökenli olduğuna değinerek, "Seyhan Belediyesi'nde görevli iken KHK ile görevime son verildi. Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 Mayıs konuşmalarımdan ötürü yargılandım, beraat ettim. İstinaf beraat kararımı onadı. Ankara 21. İdare Mahkemesi'nde de göreve iadem noktasında dava açtım. Tam göreve iademi beklerken sürdürülen bu kasıtlı yayın hem benim gibi beraat etmiş bir kişiyi hem de benim üzerimden Büyükşehir Belediye Başkanını hedef alıyor. Çünkü ben KHK ile görevden alındığım günden beri hiçbir belediyeye girip çıkmıyorum, hiçbir görev almıyorum. Resmi ya da gayriresmi bu mümkün değil." dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.