1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AK Parti, ATO Meclisi'nde bölünme yaşadı! İl başkanları imar sözü verdiler mi?
AK Parti, ATO Meclisi'nde bölünme yaşadı! İl başkanları imar sözü verdiler mi?

AK Parti, ATO Meclisi'nde bölünme yaşadı! İl başkanları imar sözü verdiler mi?

Her platformda yekpare olarak hareket eden AK Partililer, ATO Meclisi’nde petrol istasyonu ve kız yurdu arasında ihtilaf yaşadılar

A+A-

Kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olan ATO'ya ait arazide akaryakıt istasyonu kurma girişimi meclis üyelerinin çoğunluğunun dirayetli tutumu karşısında reddedilmişti. Haberi ilk kez kamuoyuna duyuran kucuksaat.com detaylara da ulaştı.

kilcik.jpg

PARTİ İKİYE BÖLÜNDÜ: BENZİNCİLER - YURTÇULAR...
AK Parti'de  ilçe ve büyükşehir belediyelerinde meclis üyesi, il teşkilatında yönetim kurulu üyesi olarak görev yaparken aynı zamanda ATO'da Meclis üyesi olarak eşzamanlı fiili görev alanlar kişiler arasında görüş farkları ortaya çıktı. AK Parti Sarıçam ve Büyükşehir Meclis Üyesi Murtaza Kılçık, ATO Meclis üyesi olarak kürsüde yaptığı sunumda Belediye meclisinde grubu bulunan partilerin il başkanları ile görüşüldüğünü, imar izninin çıkarılacağına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.Bir iddiaya göre de ,konuşmasından böyle bir anlam çıkarıldı.Ancak aksini iddia etmenin mümkün olmadığı, zira böyle bir güvence almadan ATO Meclisine teklifi getirmenin mantıksızlığının ortada olduğu daha sonra meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.

3 dönemdir meclis üyeliği yapan, AK Parti'nin etkin isimlerinden Vedat Gündoğan söz alarak, bahsi geçen imar değişikliğinin bir suç olduğunu, AK Parti dahil olmak üzere hiç bir partinin ve parti il başkanının böyle bir imar değişikliğine söz veremeyeceğini söyleyince, Murtaza Kılçık ve Yücel Bayram ortamın yumuşatılması adına konuyu ima yönüne çektikleri öğrenildi.

Kucuksaat.com olarak soruyoruz; 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin il başkanları ile görüşme yapıldı mı?
İl Başkanları, imar değişikliği hususunda meclis üyelerinin Beyazevler Çamlık arazisinde imar değişikliğine 'evet' oyu vereceğinin sözünü verdi mi?

serifguler.jpg

AK PARTİ'DEKİ KAFA KARIŞIKLIĞI

Murtaza Kılçık, akaryakıt istasyonu için yapılacak imar değişikliğini savunurken, AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler'in oğlu ATO meclis üyesi Yunus Güler akaryakıt istasyonu için yapılması öngörülen imar değişikliğine 'evet' oyu kullandı. AK Partili meclis üyesi Vedat Gündoğan ise aynı teklife ret oyu kullanarak bu araziye kız öğrenci yurdu yapılmasını talep etti. Ak Parti Seyhan Belediyesi ve ATO meclis üyesi Ahmet Yarar da akaryakıt istasyonu imar değişikliğine ret oyu kullandı. AK Parti Adana İl Yönetiminde bulunan Bülent Dalyan ise Vedat Gündoğan’ın konuşması sonrasında ret oyu kullandı.

vedat.jpeg

Özetle akaryakıt istasyonu ve kız yurdu için AK Partili meclis üyeleri iki farklı görüşte karşı karşıya gelmiş oldu.
Bir yanda akaryakıt istasyonun savunan AK partililer, diğer yanda kız yurdu yapılmasını savunan AK Partililer.
Bu arada Ak Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler’in nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor .

ATO Meclis üyesi olan oğlu Yunus Güler petrol istasyonu yapılması yönünde oy kullanırken,kulislere sızan bilgilere göre Şerif Güler’in petrol istasyonu konusunda çark ettiği, parti olarak karşı tutuma geçtiği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.