1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AK Parti'de yaşanan gelişmelere Adana'nın tek bağımsız vekilinden dikkat çeken yorum
AK Parti'de yaşanan gelişmelere Adana'nın tek bağımsız vekilinden dikkat çeken yorum

AK Parti'de yaşanan gelişmelere Adana'nın tek bağımsız vekilinden dikkat çeken yorum

Bülent Arınç'ın istifası, AK Partili vekil oğul Arınç'ın babasını siyaseten reddeden açıklamaları, AK Partili Arslan'ın disiplin kuruluna sevk edilmesi sonrasında Koncuk'tan ilginç yorum

A+A-

AK Parti kurucularından Bülent Arınç, ulusal bir haber kanalında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında yaptığı açıklamalar sonrasında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepkisini çekmişti.

Açıklamaları sonrasında gündemden düşmeyen Bülent Arınç, bugün yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifa açıklaması sonrasında Bülent Arınç'ın oğlu AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla tüm dikkatleri üzerine çekti. Oğul Arınç yaptığı paylaşımda, "Aynı denize dökülen farklı ırmaklarız. Ama sefere çıktığımız ilk gün de dediğimiz gibi: "Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir Reis var." ifadeleriyle yeni gündem haline geldi.

Cumhur İttifakı cephesinde beklenmeyen Bülent Arınç istifası ve oğlunun yaptığı açıklamaların etkisi geçmeden gelen yeni haberde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, 22. ve 23. dönem Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ın, Disiplin Kurulu'na sevk edildiği öğrenildi.

Arslan'ın disiplin kuruluna sevki sonrasında ise geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istifa eden Adana Bağımsız Milletvekili İsmail Koncuk'tan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Arslan ile ilgili konuşan Koncuk, "Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan, “15 Temmuz kimyamızı bozdu, can havliyle FETÖ’nün yargıdaki taktiklerini kullandık” demiş, disiplin soruşturması açılmış. Bu aslında sarsıcı bir itiraf. Soruşturma yerine bağımsız yargının adımları atılmalıdır." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.