
Aksaray Valiliği'ne bir dönem Adana’da eğitim almış olan Murat Duru atandı
Murat Duru, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Aksaray Valiliği’ne atandı. Lise eğitimini Adana’da tamamlamış ve aslen Niğdeli olan Duru, kamu yönetimi alanındaki akademik geçmişiyle dikkat çekiyor.
1971 Niğde İli Ulukışla İlçesi doğumludur. İlk ve orta eğitimini Niğde'de, lise eğitimini Adana Motor TeknikLisesinde tamamladı. Lisans Eğitimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi'nden1996'da mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kentleşme Alanında Yüksek Lisans (master) yaptı. Son olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümünden 27.05.2019 yılında mezun olmuştur. 3 erkek evlat sahibi olup İngilizce bilmektedir.
5 Ocak 1999 yılında Adana Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine adım attı. Kaymakam adaylığı stajının, 9 ayını İngiltere'de tamamladı. Yine Kaymakam adaylığı süresinde Nevşehir – Derinkuyu, Isparta – Aksu, Sinop – Saraydüzü, Çankırı – Kurşunlu ilçelerinde vekaleten Kaymakamlık görevini yürüttü.
2002 yılında Kura ile Trabzon – Düzköy İlçesi Kaymakamlığına asaleten atandı. Daha sonra Tunceli – Pertek, Malatya – Arapgir, Nevşehir – Derinkuyu, Sakarya – Karasu, Kırklareli-Vize , Ankara- Kahramankazan ,Kayseri- Develi, Tekirdağ-ÇerkezköyKaymakamlığı görevinde bulunmuştur.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.