1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Alevi çalışanlarımız da bulunmaktadır"
"Alevi çalışanlarımız da bulunmaktadır"

"Alevi çalışanlarımız da bulunmaktadır"

Çetinkaya Mağazaları'ndan haberimize açıklama geldi

A+A-

Sosyal medyada bir kullanıcının paylaşımında "Alevi'ye ürün satarken kimse mezhebini sormuyor ama işe alırken Alevi misin? diye soruyorlar. Personel alımlarında iş görüşmesine gidenlere 'Alevi misin?' diye sorarak ayrımcılık yapan Çetinkaya Mağazaları'nı kınıyoruz." sözleriyle Çetinkaya'nın işe alım mülakatlarında mezhepçilik yaptığını iddia etti.

Kucuksaat.com'un konuyu haberleştirmesi ve Çetinkaya Mağazaları'ndan açıklama yapılmasını dile getirmesi üzerine, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bulunan Çetinkaya Mağazaları Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Departmanı'ndan Caner Kayıkçı, kucuksaat.com'a açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, "13 yıldır Çetinkaya Mağazaları'nda çalışmaktayım. Şirketimizde hiç bir şekilde ayırımcılık yapılmamaktadır. Çalışanlarımız içinde Alevi kardeşlerimiz de bulunmaktadır. Yayımladığınız haber asılsızdır. Tamamen şirketimizin itibarını zedelemek için yapışmış bir tutumdur. Lütfen bu şekilde yayımlanan haberlere itibar etmeyiniz. Şirketimiz bu konuda sorumlular halkında hukuki ve yasal işlemlerini başlatmış bulunmaktadır.Tüm Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.