1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ali Haydar Bozkurt net tarih vermedi
Ali Haydar Bozkurt net tarih vermedi

Ali Haydar Bozkurt net tarih vermedi

Araç alacaklar dikkat! Çip krizi ve ÖTV uyarısı geldi. Ağustos ayından beri araç bulmakta sorun yaşanıyor. Önümüzdeki dönemde de bu sorun devam edecek.

A+A-

Araç alacaklar dikkat! Çip krizi ve ÖTV uyarısı geldi. Ağustos ayından beri araç bulmakta sorun yaşanıyor. Önümüzdeki dönemde de bu sorun devam edecek. Çip krizinin iyi yönetilmesi durumunda ne zaman sona ereceğini söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, şu an önümüzdeki dönem için sipariş planlaması ile ilgili sıkıntıların da yaşandığını belirtti. Çip krizinde iki senaryo üzerine konuşulduğunu açıklayan Bozkurt, sıfır otomobil almak isteyenlere de tavsiyede bulunmuş ve 'Bugün araç bulan alsın' ifadelerini kullanmıştı.

"BU SENE GEÇEN YILDAN DAHA FAZLA OTOMOBİL SATILACAKTI"

Sıfır otomobillere talep olduğuna ancak bunu karşılamakta güçlük çektiklerine dikkati çeken Bozkurt, şöyle devam etmişti: "Çip krizi yılın yaklaşık 5 ayını hem de en çok satış yapılan 5 ayını etkilediği için şu an beklediğimiz kadar yüksek adetler olmayacak gibi görünüyor. Aslında kasım ve aralık ayında ne kadar otomobil üretilip, bizlere ulaştırılacağını bilemediğimiz için 'yıl sonu şu kadar adetle kapanır' diye tahmin yapmakta güçlük çekiyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.