1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Alparslan Kuytul'dan Mustafa Yeneroğlu ve Bülent Arınç açıklaması
Alparslan Kuytul'dan Mustafa Yeneroğlu ve Bülent Arınç açıklaması

Alparslan Kuytul'dan Mustafa Yeneroğlu ve Bülent Arınç açıklaması

21 aydır cezaevinde bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul, Mustafa Yeneroğlu ve Bülent Arınç'a dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da partiden istifa etmesi yönünde kanaat bildirdiğini söylemişti.

Mustafa Yeneroğlu'nun AK Parti'den istifa etmesi gündemin üst sıralarında yer alırken 21 aydır cezaevinde bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul da konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Furkan Haber'de yer alan habere göre Alparslan Kuytul'un her hafta ailesiyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesi yayımlandı. Söz konusu görüşmede İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun AK Parti'de istifa etmesi ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın açıklamalarına değinen Kuytul, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Alparslan Kuytul'un konuşmasından bir bölüm şu şekilde:

Yeneroğlu ara ara haksızlıkları dile getiriyordu, onu da istifa ettirdiler. Partiden istifa etmek zorunda bıraktılar. Bülent Arınç son zamanlarda birkaç kelime söylüyor. Ve gerçekten söyledikleri de doğru. Ama kimsenin onu da dinlemeye niyeti yok. Ve herhalde ona da yakında baskı yapacaklardır. Yani AK Partililerden evvel MHP'liler tepki gösteriyor zaten kendisine.
Masum insanların işten kovulması kimin işine yarıyor? İslami kimliğinden dolayı işten kovulan bir sürü insan var. Bunlar kimin işine yarıyor? Bunları hesaba katmadan herkes müdahale ediyor. Yani kendileri konuşmadıkları gibi konuşanları da susturmaya çalışan bir ekip var. Alimlerin ve aydınların sustuğu bir toplumda kitleler susmaya ve uyumaya devam eder. Aydın ve alimlerin sessizliği kitleleri sessizliğe, kitlelerin sessizliği ise idarecileri diktatörlüğe götürür. Yanlışlar susuldukça artar, eleştirildikçe azalır. Onun için mutlaka herkesin yanlışlar üzerinde durması ve Hz. Ali’nin şu sözünü unutmaması lazım; "Dünyadaki en acı ses acı çeken bir mazlumun suskunluğudur."
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.