1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın alacaklar dikkat!
Altın alacaklar dikkat!

Altın alacaklar dikkat!

Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte güvenli liman olarak bilinen altın tarihi seviyelere ulaşmış ve gram altın 390 liranın üzerini görmüştü. Peki altın fiyatları nasıl seyredecek?

A+A-

Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, A Haber canlı yayınında düğün yapacaklar ve altın borcu olanlara kritik tavsiyelerde bulundu.

İşte altın yatırımcısına altın değerinde tavsiyeler...

Altının gram fiyatı ve ons fiyatı yatar seyirde bu hafta işlemler gerçekleştiriyor. Yani altının ons fiyatı 1.720 - 1.735 dolar çünkü çeşitli ülkelerde piyasalar kapalı olduğu için yatay seyirde korunuyor.

Küresel pandemi ortamında piyasaların kademeli açılış yapması borsalarda iyimserliğe neden oluyor bu da altın fiyatlarında tekrar geri çekilmeleri destekliyor.

Yani piyasaların kademeli açılışı altın fiyatlarında gerilemeye neden oluyor.

Altının gram fiyatı dolar kuruna bağlı olduğu için iç piyasalarda dolar kuru baskılandığı için gram fiyatı 377 - 380 lira aralığına sıkışmış durumda.

Ocak ayından bugüne kadar baktığımız süreçte yüzde 36 değer kazandı gram altın ancak yine 291 lira seviyesine yılbaşını da referans aldığınız zaman yine yükseliş seviyeleri olduğunu düşünüyoruz.

Altın düşecek mi? Tekrar aşağı yönlü trendler de yaklaşık 1,5 aydır yatırımcısına ve düğün yapacak olan vatandaşlarımıza 370 - 360 ve 350 - 340 seviyelerine kademeli alım fırsatları olabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.