1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın fiyatları için yatırımcıları heyecanlandıracak tahmin!
Altın fiyatları için yatırımcıları heyecanlandıracak tahmin!

Altın fiyatları için yatırımcıları heyecanlandıracak tahmin!

Altın fiyatlarında geçtiğimiz haftalarda yaşanan yükseliş sonrasında düşüş başladı. Altına yatırım yapanlar için altın fiyatları merak ediliyor.

A+A-

Altın fiyatları 11 haziran günü belli oldu. Geçen haftaki yükselişin ardından altın fiyatlarında düşüş gözlenmekte. Altın alış ve satış fiyatları haberimizde yer alıyor. Yatırımcılar için veriler kritik öneme sahip. Tam altın, yarım altın kaç TL? fiyatları haberimizde. 

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları sabah saatlerindeki verilere göre 823 lira alış ve 841 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor. İşte Cumhuriyet altını, yarım altın fiyatları ve diğer altın birim fiyatları: 

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Yatırımcılar tarafından en çok tercih edilenler arasında olan gram altın fiyatı haftanın son gününde değer kaybıyla başladı. Gram altın sabah saatlerindeki verilere göre 515 lira alış ve 521 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor. 

altın fiyatları

ÇEYREK ALTIN FİYATI

823,44

841,61

ZİYNET ALTINI FİYATI

3.293,75

3.356,16

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

514,65

514,75

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

3.293,75

3.356,16

ATA ALTIN FİYATI

3.374,00

3.468,00

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.900,06

1.900,31

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

281,71

337,78

YARIM ALTIN FİYATI

1.641,73

1.683,23

ALTIN FİYATLARI İÇİN FLAŞ TAHMİN!

Dün itibariyle ABD’de enflasyon 13 yıl aranın ardından ilk defa beklenti olan %4,7’yi aşarak %5 seviyesini görmüştür. Böylelikle 2008 finansal krizinden bu yana ilk defa Amerika’da enflasyon yıllık bazda %5 seviyesine ulaşmış oldu. Diğer taraftan 370 bin seviyesinde beklenen işsizlik maaşı başvuruları ise 376 bin olarak gerçekleşti.

TAHVİL FAİZLERİ GERİLEDİ 

Açıklanan enflasyon verilerinin ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi ise %2.6’nın üzerinde düşüşle 1,45 seviyelerine kadar geriledi. Tahvil faizlerindeki bu düşüş ilk etapta, açıklama öncesi 1874 dolar seviyesinde olan ons altını % 0,46 seviyesinde artarak 1898 dolar seviyelerine kadar taşıdı. Ancak ons fiyatlarındaki artış Türk Lirası karşısında %2’ye yakın değer kaybeden dolar kuru nedeniyle gram altına yansımadı.

ORTA VE UZUN VADEDE ALTINDA YÖN YUKARI

Eğer Fed enflasyon yükseldiği için bundan sonraki süreçte sıkılaşma mesajı verirse bu altının ons fiyatını baskılayacaktır. Ancak bu durumda dolar endeksi yukarı hareket edeceği için gram bazında kayıplar daha az olacaktır.Fed varlık alımlarını azaltacağını belirtmediği sürece ons altın yukarı yönlü hareketine devam edecektir. Orta ve uzun vadede altın fiyatları yükselişe devam edecektir. Orta ve uzun vadede 2000-2100 dolarlar altın fiyatları için kesinlikle sürpriz rakamlar değildir.Çünkü altın, ABD hazine tahvili getirilerinin enflasyon endişeleri nedeniyle yılın başlarında belirlenen yüksek seviyelerinden geri çekilmesiyle Mayıs ayında büyük bir artış kaydetmiştir. Şimdi açıklanan enflasyon verisi sonrası tahvil faizleri de 1,45 seviyelerine çekilmiştir.

Diğer taraftan ABD Başkanı Biden’ın 6 trilyon dolarlık ilave altyapı ve eğitim yatırımlarını önermesi altının yukarı yönlü hareketini destekleyecektir. Fed, ABD'deki enflasyon artışının geçici olduğunu söylese de veriler durumun tersini göstermektedir.İlerleyen aylarda enflasyondaki artış trendi devam ettiği sürece ve enflasyonun kalıcı olacağı ortaya çıkar ise altının yükselişi devam edecektir. Enflasyon baskısı ABD'de hissedildikçe ve hisse senetleri getirisi düştükçe altın fiyatları artacaktır.Tabi Fed eğer faiz artışına giderse ki yıl sonuna kadar bu olasılık çok düşük görülmekte, o durumda altın üzerinde doların fiyat baskısı açık olarak hissedilecektir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.