1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Altın Koza Film Festivali üzerindeki rant söylentisi tarih oluyor
Altın Koza Film Festivali üzerindeki rant söylentisi tarih oluyor

Altın Koza Film Festivali üzerindeki rant söylentisi tarih oluyor

Festival artık sadece sanat ile gündeme gelecek

A+A-

26.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 23-29 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak.

FESTİVALİN ADINA VE YÖNETİMİNE KARALAR DOKUNUŞU

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde büyükşehir meclisinde alınan karar ile film festivalinden 'Altın Koza' kısmı çıkartılmış, festival Uluslararası Adana Film Festivali ismini almıştı. Adana kamuoyunda uzun süre tartışılan bu duruma Sözlü, "Dünya kentlerinde yapılan tüm film festivalleri şehrin ismiyle yapılmaktadır." ifadeleriyle kararı savunmuştu. Açıklamadan tatmin olmayan kamuoyu baskıları sonucunda 31 Mart seçimlerinde sandıktan galip çıkan isim Zeydan Karalar'ın göreve gelmesiyle ilk icraatlarından bir tanesi de festival isminden çıkarılan 'Altın Koza' ibaresini festival ismine yeniden vermek oldu. 'Festivale iade-i itibar' kararı kamuoyunda takdirle karşılandı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi olan Altın Koza A.Ş'de de yönetim kurulu kadrosunda Başkan Karalar'la birlikte bir takım değişiklikler yaşandı. Şirketin yönetim kuruluna oyuncu Menderes Samancılar, gazeteci Nebil Özgentürk ve yapımcı Timur Savcı Gibi Türkiye'nin alanında tanınmış ve uzman isimlerini atadı. Ayrıca Halk TV eski Genel Müdür Yardımcısı, Çukurova TV'nin (ÇTT TV) yeni sahibi Adanalı Kadir Çankaya da yönetim kurulu başkan vekili görevine getirildi.

FESTİVAL İHALESİ NAKLEN YAYINLANACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tüm CHP'li belediye başkanlarına verilen talimatla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi'nde de Zeydan Karalar döneminde ihaleler canlı yayınlanmaya başladı. Büyükşehir ve ASKİ'de yapılan ihalelerin sosyal medya üzerinden naklen yayınlanması kentte yaşayanlar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Altın Koza Film Festivali, organizasyon bütçesi ve ihalelerin gerek öncesinde gerekse sonrasında yerel basında çıkan olumsuz ihale haberlerine Karalar önlemi aldı.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZLA DEVAM EDİYORUZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Kıymetli hemşehrilerim, şeffaf belediyecilik anlayışımızla ihaleleri ekranlara taşımaya devam ediyoruz." notuyla yaptığı paylaşımda Altın Koza Film Festivali Organizasyon Düzenlenmesi Hizmet Alım İşi 4 Eylül Çarşamba saat 10'da ihalenin canlı yayınlanacağını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.