1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Anamurlu Öykü bebek yardım bekliyor
Anamurlu Öykü bebek yardım bekliyor

Anamurlu Öykü bebek yardım bekliyor

Anamurlu Sühal ve Hasan Elmalıca çiftinin çocuğu olan 23 aylık Öykü SMA hastalığına karşı savaş veriyor.

A+A-

SMA hastası olan 23 aylık Öykü, yaşıtları gibi ayakta duramıyor. Öykü’nün ABD’deki gen tedavisi için 2,3milyon dolar gerekiyor. Ailenin tedaviyi karşılayabilmek için başlattığı yardım kampanyasında şu ana kadar Öykü’nün tedavisine imkan vermiyor.

Bir buçuk yıldır hastalıkla mücadele eden Öykü’nün hayata tutunabilmesi için Anamurlu iş insanlarının desteğine ihtiyacı var.

Sühal ve Hasan Elmalıca çifti çocuklarının tedavisi için tüm izinleri alarak yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, “Öykü SMA (Spinal Muscular Atrophy) hastası ve 1,5 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor, bu hastalık yutma solunum gibi bütün istemli kasları etkileyen ilerleyici ve ölümcül nitelikte bir kas hastalığı. Bu hastalığın tedavisi için Amerika’da ZOLGENSMA adında bir ilaç var, bu tedavi ile ilk kez genetik bir hastalığa çözüm bulundu ve 1 yıldır uygulanıyor, bu ilaç henüz Türkiye İlaç Kurumu tarafından ruhsatlandırılmadığından ülkemizde uygulanamıyor, bunun için tedavinin uygulanabilmesi için gerekli ücreti toplayıp Amerika'ya gitmemiz gerekiyor, tedavi ücreti çok pahalı (2.3 milyon dolar) olduğu için bir bağış kampanyası başlattık ve şuan kampanya ile bu ücreti toplamaya çalışıyoruz, ülkemizden 4 bebeğin ailesi aynı şekilde parayı toplayarak tedaviyi aldı. Amerika’da tedavi için Öykünün sadece 47 günü kaldı. Bizler de bu kampanya sürecinde sesimizi daha çok insana duyurmak istedik. Ancak şuana kadar yapılan yardımlar ne yazık ki kızımız Öykü’nün tedavisini karşılamıyor. Evladımızın bir an önce tedavi olması için duyarlı vatandaşlarımızın desteğine çok ihtiyacımız var” diyerek, Öykü’nün sağlığına kavuşması için maddi manevi yanlarında olanlara teşekkür ettiler.

TR670020500009675337100001 Sühal Elmalıca adına, Kuveyt Türk hesabı, açıklama boş bırakılması ya da bebek yazılması rica olunur.

İrtibat Telefon: 0554 526 27 11

58b6d233-793d-4ba3-8094-649c201a1fb2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.