1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. AOSB Başkanı Bekir Sütçü, sanayi üretiminde son durumu anlattı
AOSB Başkanı Bekir Sütçü, sanayi üretiminde son durumu anlattı

AOSB Başkanı Bekir Sütçü, sanayi üretiminde son durumu anlattı

Türkiye koronavirüs ile mücadele ederken, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, AOSB'de sanayi ve üretimdeki son gelişmeleri TRT'ye anlattı

A+A-

Koronavirüs ile mücadele sürerken toplumun pandemi döneminde en çok ihtiyaç duyduğu temel gıda maddeleri, temizlik maddeleri, maske ve dezenfektan gibi kalemlerin üretildiği Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde, TRT’nin gerçekleştirmiş olduğu röportajda AOSB Başkanı Bekir Sütçü sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin ihtiyaçlarına 17 Milyon metrekarede cevap veren önemli üretim noktası AOSB’de 7 gün 24 saat üretimin devam ettiğini söyleyen Bekir Sütçü, üretimin devam ettiği günlerde çalışanların da korunduğunu vurgulayarak gıda, ambalaj ve kimya sektörlerinde son durum hakkında bilgi verdi.

sutcu-icerik.png

TARIMIN AMBALAJI ADANA’DAN

Türkiye’nin ilk turfanda meyve sebzesinin Adana’dan çıktığını söyleyen Sütçü, patates ve soğan hasatının kentte başladığını, bu nedenle de patates ve soğan çuvallarının üretim kapasitenin 24 saate çıkartıldığını tarladan mahsulünü çıkaran çiftçinin pandemi döneminde ambalaj noktasında sorun yaşamayacağını söyledi. Sütçü, koronavirüs nedeniyle ülke genelinde evinde kalan vatandaşların hızlı tüketimine yanıt veren üreticilerin de ambalaj ürünlerinde sorun yaşamayacağını belirtti.

HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEME LÜKSÜMÜZ YOK

AOSB’de hiç maske ve dezenfektan üretmeyen sanayicilerin devlet sayesinde kapasite artırımına giderek maske ve dezenfektan üretimine başladığını belirten AOSB Başkanı Sütçü, “Birkaç gün içerisinde Adana’da günde 4 Milyon adet maske üretilecek kapasitemiz var” dedi. Adana Valimiz Mahmut Demirtaş başta olmak üzere Adana Sanayi Odası Başkanımız Zeki Kıvanç ve bizler koordine ederek bu kapasiteyi ortaya çıkarttık.” dedi.

AOSB SANAYİCİLERİ DEVLETİNE YÜK OLMUYOR

Türkiye’de maske ve dezenfektan sorunu olmayacağını düşündüğünü söyleyen Sütçü, “Bu memlekette iş yapıyorsak bu memlekete karşı sorumluluklarımızın bilincini de taşıyoruz. Her şeyi devletten bekleme lüksümüz asla yok. AOSB’de üretim yapan sanayicilerimiz de imkanlarını sonuna kadar kullanıyor, üretime ara vermeden çalışıyorlar ve devletin çıkardığı teşvik, kredi, kısa çalışma ödenekleri gibi kolaylıklara ihtiyaç duymayıp devletimize yük olmuyorlar. Her gün devletimiz yeni bir tedbir alıyor, ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımlar yapılıyor. Bizler de sanayiciler olarak gıdaya yönelik üretimimizi devam ettirerek ülkemizin, milletimizin ve devletimizin yanında olmak istiyoruz. Hep birlikte çalışarak, tedbiri de elden bırakmayarak koronavirüsün üstesinden geleceğiz.” İfadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.