1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Asistan sinekler ve Ferdane Hanım'ın dişi
Asistan sinekler ve Ferdane Hanım'ın dişi

Asistan sinekler ve Ferdane Hanım'ın dişi

Haber: Yüksel Mert

A+A-

Kırk dört yıllık hayat arkadaşım Ferdane Hanımın dişlerini en az yirmi yıllık bir dostumun(B.Y)Diş Kliniği’nde yaptırıyoruz. 

SİNEK KATİLİ!

Klinik, pırıl pırıl yağ dök yala derler ya! Öyle bir sağlık merkezi. Koltuğa oturduk diş hekimini bekliyoruz. Hanımla muhabbet ediyoruz. Bu esnada havada uçan bir kara sinek! Bizim Hatun tam bir sinek katili! Hemen işini bitirecek. Bende tam aksine bütün CAN’lara küçük büyük yılan, sülük, bit, pire hatta domuza kadar dokunmadan yaşa(tıl)ması gerektiğini düşünenlerdenim. 

ASİSTAN SİNEKLER

Tam bu esnada doktorumuz da geldi. Konuyu açtım. Hiç sorma yüksel Bey Altı tane büyük bir o kadar da asistan sinekler var. Bazen jilatinini açtığımız aletlere konuyorlar bir değil. İki değil değiştirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Bir diş tabibi meslektaşımı aradım. “Biz öldürüyoruz aksi halde baş edemiyoruz.” dedi. 

NEREDE HATA YAPIYORUZ?

İnsanların, kadınların özelliklede çocukların acımasızca katledildiği böyle bir dünyada, istisnai bu trajik olayları faş etmek, sosyal medyada öfkelenerek ölçüsüzce paylaşarak ‘şuyuunu vukuundan beter’ hale getirmek yerine; A’dan Z’ye aynaya bakmamız, nerede hata yapıyoruz?diye sorgulamamız gerekmiyor mu?

SONUÇ

Böyle bir süreçte, bir sağlık kuruluşunda en küçük zararlı canlıların bile öldürülüp öldürülmemesi meselesinin konu edilmesi bu toplumun mahşeri vicdanının dışa vurumudur. Allah kimseye diş ağrısı ve hiç bir acı göstermesin. Bütün CAN’ların yerli yerinde değerlendirildiği, insanların kardeşçe dostça yaşadığı bir ülke ve dünya özlemiyle….

MERTÇE PAYLAŞIM

ADANA/TÜRKİYE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.