1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP Hırsızları Saklamaz, Saklamamalı...
CHP Hırsızları Saklamaz, Saklamamalı...

CHP Hırsızları Saklamaz, Saklamamalı...

Turgay Develi yazdı

A+A-

4Aralık günü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Mersin'de, ahlak, fazilet, erdemden söz edecek, ülkemizin nasıl yağmalandığını anlatacak ve AKP iktidarından kurtulmak isteyen vatandaşların CHP'ye oy vermelerini isteyecek. Çok da haklı. Ülkemiz soyuluyor.

Ben de hem bir CHP üyesi hem de 24. dönemde milletvekilliği görevinde bulunmuş biri ve hem de gazeteci olarak olarak bu talanlara ilişkin tespitlerimi kamuoyu ile paylaşıyorum. Verdiğim örneklerle hırsızın kartvizitinde hangi partili yazdığına bakmayın, alında ne yazdığına bakın diye uyarıyorum.

'Heey, belediyeler soyuluyor' başlıklı son yazımın ana fikri de;

CHP'li Seyhan Belediyesi'nde, Mimar Neşe Çetin'in çizdiği, (şimdilik bildiğimiz ve şikayete de konu olan toplam 5 müteahhitlik şirketinin 12 ayrı dosyasının) imar müdürü ve belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan kız kardeşi Neriman Çetiner ile daha sonra belediye başkan yardımcısı ve halen belediye meclis üyesi de olan Ulaş Toros'un yetkili olduğu dönemde, mevzuat ve yönetmeliklere aykırı yapılan iş ve işlemleri kapsıyordu.

Seyhan Belediyesi'nde mühendis olarak çalışan Berkay Duran'ın, Şubat/Mart 2017 aylarında yazdığı itiraf niteliğindeki şikayet/ihbar dilekçesi ile ortaya çıkan ve halen yargılaması yapılan dosyanın en ilginç detaylarından birisi de o dönemde belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan, şimdinin büyük şehir belediye genel sekreter yardımcısı avukat Türkan Eşli'nin, kentsel geri dönüşüm çerçevesinde hak sahibi olduğu binanın diğerlerinin aksine, tek istisna olarak iskanını almış olması!

Bu kapsamda devam edecek olursak;
 

1- Seyhan Belediyesi, şikayete de konu olan bu işlemler sırasında sorumlu makamda oturan, aynı dönemde hem imar müdürlüğü hem de sonradan başkan yardımcılığı görevinde bulunan Neriman Çetiner hakkında neden bir suç duyurusunda bulunmamıştır?

2- 5 müteahhitlik firmasının 12 dosyasının, şikayete konu olup, paralel projelerle yapıldığı ortaya çıkınca, Seyhan Belediyesi bununla ilgili;

a-) Bazılarında, onaylanan projeden 10 bin metrekareden fazla kapalı alan yaratılan bu inşaatlara, imar affı çıkıp bundan yararlana kadar, neden ceza kesip yaptırım uygulamamıştır?

b-) Avukat Türkan Eşli'nin daire sahibi olduğu bina da da onaylı projenin dışına çıkılarak fazladan üretim yapılmış ve kaçak diye tabir edilen fazlalıklar olmasına rağmen bu bina, diğerlerine tanınmayan bir imtiyazla nasıl iskan alabilmiştir?

Bir önceki dönemde gerçekleşmiş bu iş ve işlemlerle ilgili olarak hem o dönemdeki hem de şimdi görevde bulunan ve ismi burada geçen herkese açık çağrıda bulunuyorum;

Rüşvetin, iltimasın, haksız zenginleşmenin, yetkiliyken dürüst kalamamanın açık nişanesi olan anlattığım bu olaylarla ilgili tek kelime yalan, yanlış, iftira var ise ister bunu kamuoyu ile paylaşın isterseniz hakkımda suç duyurusunda bulunun.

Ama lütfen, bu garip halkın oylarıyla oturtulduğunuz koltuklarda yaptığınız, izin verdiğiniz, göz yumduğunuz her şey apaçık orta yerde dururken hala partim CHP'nin arkasına saklanmayınız.

CHP başta olmak üzere hiç bir siyasi parti hırsızları saklamaz, saklamamalı. Siyaset arınmalı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.