1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Atama bekleyen gençlerimizi daha fazla mağdur etmeyin"
"Atama bekleyen gençlerimizi daha fazla mağdur etmeyin"

"Atama bekleyen gençlerimizi daha fazla mağdur etmeyin"

Ayhan Barut'tan tarıma atama çağrısı

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın daha fazla zaman kaybetmeden personel açığını kapatmak için acil atama yapmasını istedi. Geçmiş dönem Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba'nın verdiği 10 bin 551 atama sözünü anımsatan Barut, "Atama bekleyen gençlerimizi daha fazla mağdur etmeyin. Sözünüzü tutun, atama yapın" dedi.

TARIMDAKİ KARA TABLOYA DİKKAT ÇEKTİ

Ülkeyi 18 yıldır yöneten AKP iktidarının tarım politikalarını sert sözlerle eleştirip yaşanan sorunları ifade eden Ayhan Barut, "AKP iktidarı, ülkemizi ekonomiden dış politikaya her alanda olduğu gibi tarımımızı da iflas ettirmiştir. Yanlış tarım politikaları nedeniyle tarımda dışa bağımlılık artmış, kendi kendine yeterliliğimiz kaybolmuş, üreticimiz daha yoksullaşmıştır. Sektörümüzde çokuluslu şirketlerin egemenliği pekişmiş, üreticilerimiz hızla tarımdan uzaklaşmıştır. Ziraat mühendisinden üretici köylüye kadar, sektörde bulunan herkesin sorunları katlanarak artmış, problemler büyümüş ve içinden çıkılmaz bir hal almıştır" diye konuştu.

"PERSONEL AÇIĞI BÜYÜYOR"

Tarımda yaşanan sorunların arasında en dikkat çeken konulardan birisinin de personel eksikliği ve atamalar olduğunu dile getiren Ayhan Barut, geçmiş dönem Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba'nın yaklaşık 5 yıl önce verdiği 10 bin 551 atama sözünün tutulmadığını aktardı. Tarımın en önemli paydaşları arasında yer alan ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenlerin hala atama beklediğini bildiren Barut, "Bakanlığın personel açığı büyürken, genç meslektaşlarımız işsizlik sarmalında kıvranırken, güvenilir gıdadan nitelikli tarımsal üretime kadar bir çok alan maalesef iş bilmezlerin insafına terk edildi" diye konuştu.  

"ATAMA YAPIN ARTIK"

Türkiye'de sadece Ziraat Fakülteleri'nın her yıl yaklaşık 5 bin mezun verdiğini, 50 bini aşkın işsiz ziraat mühendisi bulunduğunu vurgulayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Hepimiz biliyoruz ki Tarım Bakanlığı'nın liyakatsiz yönetimi kurumun personel açığını kapatmak için çaba göstermiyor, adım atmıyor. Göstermelik ve az sayıda alımlarla günü geçiştirmeye çalışıyorlar. Tarım Bakanlığında sadece en az 7 bin 500 ziraat mühendisi açığı var. Gıda, su ürünleri, veteriner hekim, balıkçılık teknolojisi mühendisi, orman mühendisi, tekniker ve teknisyen eksiği de çok fazla. Bu işin eğitimini alan, pandemi döneminde ülkemizin de ihtiyacı artmışken gençlerimizi işsizlik batağına saplamanın mantığı yoktur. Bakanlık atama yapmalı, istihdam artırıcı projelere destek vermeli, bu soruna acil çözüm üretmelidir. Ülkemize yük değil kazanç olmak isteyen  gençlerimiz sizden haber bekliyor. Tarıma, çiftçimize ve ülkemize hizmet için bekleyen gençlerimizin sesini duyun. Geçmiş dönemde verilen atama sözünü tutun. Tarım ve Orman Bakanlığı'na sistemli olarak ve yeterli sayıda atama için takvim açıklayın artık."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.