1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kürşat Atılgan'dan iddialara anında yanıt geldi
Kürşat Atılgan'dan iddialara anında yanıt geldi

Kürşat Atılgan'dan iddialara anında yanıt geldi

Türk Hava Kurumu'nda yaşanan gelişmelere bir yenisi eklendi. THK Genel Başkanlığı eski Genel Başkan Kürşat Atılgan ve bazı yöneticiler hakkında suç duyurusu kararı aldı. Atılgan'dan iddialara yönelik anında yanıt geldi.

A+A-

Türk Hava Kurumu'nda yaşanan gelişmelere bir yenisi eklendi. THK Genel Başkanlığı eski Genel Başkan Kürşat Atılgan ve bazı yöneticiler hakkında suç duyurusu kararı aldı. Atılgan'dan iddialara yönelik anında yanıt geldi.

Atılgan, Nogaylaroğlu'nun yetkisi olmadığı halde kurumu milyonlarca lira zarara sokacak anlaşmalara imza attığını ve kendisine yönelik iftira yoluyla karalama kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

Kürşat Atılgan, mevcut THK Genel Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu'nun Olağanüstü Genel Kurul kararına hukuka aykırı bir şekilde direndiğini ifade etti.

İşte Kürşat Atılgan'dan iddialara karşı verilen yanıtlar: 

"Türk Hava Kurumu sevdalıları ile  yönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri, son günlerde Kurumdaki olağanüstü kötü gidişi durdurmak ve Kurumun yok oluşunu engellemek için  acil genel kurul çağrısı yapmışlar ve toplu olarak istifa etmişlerdir. Buna rağmen Türk Hava Kuvvetleri’nin delegesi olarak seçilen mevcut genel başkan A. Bertan Nogaylaroğlu  yetkisi olmadığı halde pervasızca THK’yı on milyonlarca liralık zarara sokacak anlaşmalara imza atmış durumdadır. Kurum’un en önemli varlığı olan ve değeri milyarla ölçülen İstanbul  Laleli otelinin  4 yıldır sürmekte ve sonuçlanmak üzere olan tahliye davasına rağmen eski kiracılarına peşkeş çekmeye çalıştığı izlenmektedir. Gelinen noktada THK delegesinin neredeyse tümü, Olağanüstü Genel Kurul yapılmasını istemekte fakat Bertan Nogaylaroğlu hukuka aykırı bir biçimde buna direnmektir.

Geçen hafta bu şaibeli süreci  devam ettirmek amacıyla Olağanüstü Genel Kurul yapılmasını hukuksuz ve yalan beyanlarla  mahkeme kararıyla engellemeye çalışmıştır. THK delegeleri ve yönetim kurullarının kendisine karşı güvensizliğini savuşturmak için, iftira ve yalana başvurarak hayali bir senaryoyu gerçekmişçesine mahkemelere ve basına aksettirmektedir.  Bir önceki genel başkan olan ben Kürşat Atılgan’ın THK  Vakfındaki göreve başladığım tarih olan 1 Mayıs 2015’den 7 Ay önce yapılmış bir sözleşmede ( 27 Kasım 2014) usulsüzlük olduğunu iddia ederek iftira yoluyla  şahsımı karalayıp kamuoyu önünde basın  yoluyla olumsuz algı yaratmaya çalışmaktadır.

Bu çirkin  iftira girişimi hakkında derhal yasal haklarımı kullanacağımı  kamuoyuna saygıyla duyururum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.