1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ayhan Barut’tan asgari ücret ve emekli maaşı çağrısı
Ayhan Barut’tan asgari ücret ve emekli maaşı çağrısı

Ayhan Barut’tan asgari ücret ve emekli maaşı çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, artan enflasyonla birlikte halkın açlık, yoksulluk ve sefalete mahkum edildiğini belirtti.

A+A-

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, artan enflasyonla birlikte halkın açlık, yoksulluk ve sefalete mahkum edildiğini belirterek asgari ücret ve emekli maaşlarının güncellenmesini istedi. Halkın feryat ettiğine vurgu yapan Barut, "Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına yapılan tüm zamlar, enflasyon karşısında çoktan eridi gitti. Hala niye bu feryadı görmezden geliyorsunuz? Derhal asgari ücreti ve emekli maaşlarını enflasyon ve zam kayıplarını da ekleyerek revize edin" dedi.

"ÇÖZÜM ÜRETİN"

Türkiye'de artan hayat pahalılığı, açlık, yoksulluk ve sefalet düzenine Meclis Genel Kurulu'nda tepki gösteren Ayhan Barut, "Daha yeni enflasyon verileri açıklandı. İktidarın pembe boyacısı TÜİK bile makyajlasa da enflasyon canavarının nasıl büyüdüğü ortada. Enflasyon açlık, yoksulluk, sefalet demektir. Bu kara düzeni yaratan AKP iktidarı ise çözüm üretmediği gibi krizi derinleştirmektedir. Yıllık yüzde 33'e, aylık yüzde 4.5'e dayanan enflasyon halkımızı bitirmiştir" diye konuştu.

"REVİZE EDİN"

Halkın derin bir krize sürüklendiğini belirten Barut, "Çiftçisinden esnafına, işçisinden emeklisine herkes feryat ediyor. Sahaya çıktık, bu feryatlar yüreğimizi dağladı. Siz hiç insan içine çıkıyor musunuz? Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına yapılan tüm zamlar, enflasyon karşısında çoktan eridi gitti. Hala niye bu feryadı görmezden geliyorsunuz? Derhal asgari ücreti ve emekli maaşlarını enflasyon ve zam kayıplarını da ekleyerek revize edin. İnsanca yaşam için bu yangını söndürün, halkımızın derdine derman olun!" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.