1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Bakan Varank'a Temsa'yı sordum ama bir cevap alamadım!"
"Bakan Varank'a Temsa'yı sordum ama bir cevap alamadım!"

"Bakan Varank'a Temsa'yı sordum ama bir cevap alamadım!"

Temsa TBMM gündeminde

A+A-

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, devir işlemlerinden üretimin durdurulması sürecine kadar gündemden düşmeyen Temsa'da gelinen son durumunu mecliste söz alarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a sordu.

Koncuk konuşmasında, "Hepimizin bilgisi dahilinde olduğunu düşünüyorum. Temsa fabrikası 50 yıldır Adana'da faaliyet gösteren önemli bir fabrikadır. Ancak son günlerde Temsa'da çok ciddi sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Yeni el değiştiren bu fabrikanın nasıl bir ödeme güçlüğü içine düştüğünü de bilmiyoruz. Dolayısıyla 70 ülkeye ihracat yapan ve elektrikli otobüs üretimini gerçekleştiren, seri üretime geçen aslında ülkemizin medar-ı iftiharı, sadece Adana için değil Türkiye için önemli bir kuruluşun böyle bir ödeme güçlüğü içine düşmesi hükumetimiz tarafından takip ediliyor mu? Sanayi Bakanımızın bu konuda takibi nedir? Adanalılara ve Türkiye'ye bu konuda bir müjde verebilecek mi?" diye konuştu.

Koncuk daha sonra yaptığı açıklamada ise, "TBMM Genel Kurulunda Sanayi Bakanlığı bütçesi görüşülürken, Bakan Sn Mustafa Varank’a, TEMSA’nın içinde bulunduğu durumu anlattım, bir çözüm arayıp, aramadıklarını, sordum. TEMSA’nın sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin bir değeri olduğunu söyledim ama bir cevap alamadım." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.