1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakandan gelen telefon
Bakandan gelen telefon

Bakandan gelen telefon

Yüksel Mert'in haberi

A+A-

23 Ocak 2023 Günü Küçüksaat Haber sitesinde yaptığımız rutin bir haber vesilesiyle bizzat bizi arayarak memnuniyetini ve Teşekkürlerini iletti. https://www.kucuksaat.com/dunyali-kurnaz-turk-28219h.htm

MEHMET SAGLAM:

Mehmet SAGLAM, Kahramanmaraş Göksun'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Habibe'dir. 

ÖGRETİM ÜYESİ

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını "kamu yönetimi" alanında ABD'de New York Üniversitesi'nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi'nde doçent ve profesör olarak, öğretim üyeliği görevinde bulundu. 

e0bc1faf-8119-490c-b6d7-e84a6f9a8f78.jpg

GÖREVLERİ

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Başkanı, YÖK Başkanı, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 

20, 21. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili. 20. Dönem'de TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı yaptı. 54. Hükümet'te Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Sağlam’ın 6'sı kitap olmak üzere, çok sayıda Türkçe ve İngilizce makalesi bulunmaktadır. 

Evli ve 2 çocuk babasıdır. 

9174dd81-6b31-4ebf-9a33-11d85371deac.jpg
ÖRNEK İNSAN(LAR)

O kadar kibar, beyefendi saygın bir dil kullanıyordu ki; “Ben bir devlet kuruluşunun muhabere/haberleşme bölümünden emekliyim. Ses tonundan az çok anlarım.” mütevazı, edepli, terbiyeli, nezaket ve özlediğimiz nezahetin bütün tonlarını konuşmasında muhatabına hissettiriyordu. Gece aramış, bulamamış. Gündüz tekrar aradığında konuşma imkanımız oldu. 

KİTAP GÖNDERECEGİM

Adana Eski SEHREMİNİ Aytaç DURAK bir MERTÇE SÖYLESİ’de demişti ki: “ Yüksel Bey iyi insanlar birikimlerini mutlaka kitaplaştırmalı mezara götürmemeli..”Bu bağlamda, Kahramanmaraş’ta Prf. Dr. Mehmet SAGLAM adına sevgili dostum meslek büyüğüm Fatih NALBANTBAŞI’nın kurmuş olduğu “KULTUR EVİ”ne inşallah 150 adet farklı yazar dostlarımdan ve kendi kitaplarımdan göndereceğim. 

MERTÇE HABER

Bu mütevazı tavrı ve konuşmayı, iyi insanlar hep yaşasın ve hayırla yad edilsin, gelecek nesillere ÖRNEK olsun diye MERTÇE haberleştirmek istedim. 

Yüksel Mert Özel Haber

ADANA/TÜRKİYE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.