1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Belediye personeli bayramdan önce maaş alabilecek mi?
Belediye personeli bayramdan önce maaş alabilecek mi?

Belediye personeli bayramdan önce maaş alabilecek mi?

İlbank tarafından beklenilen

A+A-

Koronavirüsle mücadele sürecinin doğurduğu ekonomik kriz belediyeleri de vurdu. Belediyelerin en önemli gelir kaynağı olan İller Bankası ödemelerinin,Mayıs ayında  yüzde 50 oranında kesinti yapılarak Belediyelere gönderildiği öğrenildi.

PERSONEL BAYRAMDA MAAŞ ALABİLECEK Mİ?

Hükümetin koronavirüs ile mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmaların ekonomik sonuçları, yerel yönetimlerin gelir kalemlerini etkileyeceği öngörülüyor. Kucuksaat.com'un edindiği bilgilere göre, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, Mayıs ayı ödeneklerinin yarı yarıya kesintiye uğraması noktasında endişeli. Kaynaklardan alınan bilgilere göre, belediyeler olası bir kesinti durumunda personel maaşlarını bayramdan önce ödeyebilmek adına çözüm arayışına girdi.

Öte yandan ilçe belediyelerin de koronavirüs sebebiyle emlak vergisi gelirlerinin düştüğü, vatandaşların pandemi nedeniyle bütçelerinde öncelik tercihlerini değiştirmesi sonrasında emlak vergisi ödemelerinde büyük bir düşüş yaşandığı öğrenildi. 

Geçtiğimiz haftalarda hatırlanacağı üzere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, borçları sebebiyle su verilmeyen tüm aboneliklerin kullanıma açıldığını, salgın dönemini el ele vererek atlatacaklarını ancak maddi imkanı olanların su faturalarını ödemesi gerektiğini dile getirmişti.

Emlak vergisi ödemeleri ile ilgili ilçe belediye başkanlarından da böyle bir açıklama gelmesi bekleniyor.

ZEYDAN KARALAR'IN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARININ BULUNDUĞU HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.