1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. ‘Bir şiir, bir nefes’ yarışmasına Adana damgası
‘Bir şiir, bir nefes’ yarışmasına Adana damgası

‘Bir şiir, bir nefes’ yarışmasına Adana damgası

Şiir, hikaye, film, tiyatro ve benzer sanat etkinlikleriyle milyonlarca gence ulaşmayı hedefleyen Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları’nın Akdeniz Bölge Finalleri geçtiğimiz günlerde Adana’da yapıldı.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Bir Şiir, Bir Nefes’ yarışmasının Akdeniz bölgesi elemelerini Adanalı Mahmut Emlek kazandı. Emlek, ’30 Kuş’ isimli şiiriyle Adana’yı Türkiye genelinde yapılacak yarışmada temsil edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde gerçekleşen etkinlik üç temel aşamada gerçekleşiyor. Katılımcının öncelikle yarışmaya katıldığı ilde birinci olması gerekiyor. Sonra bölge finalleri başlıyor. Orada da başarılı olan gençler Türkiye finaline gitmeye hak kazanıyor.

c6664795-70d9-4c46-b6cb-f1fb0592331c.jpeg

Adanalı genç ’30 Kuş’ isimli şiiriyle ilk sırayı aldı

Adana Evliya Çelebi Uygulama Otelinde yapılan etkinlikte her biri birbirinden iddialı çok sayıda genç kıyasıya yarıştı.  Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin katıldığı Akdeniz bölge yarışmasında şiir kategorisinde birinciliği Adanalı Mahmut Emlek kazandı.

Yarışmanın 18/25 yaş kategorisinde ’30 Kuş’ isimli şiiriyle bölge şampiyonu olan Emlek, gelecek dönemde düzenlenecek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Mahmut Emlek, ödülünü Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Tarık Karkınçam’ın elinden aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.